La Vanguardia (Català)

Pablo Isla PRESIDENT D’INDITEX

La Xina i la botiga en línia impulsen el creixement del grup

- AINTZANE GASTESI

Inditex continua immune a la crisi i ha obtingut un benefici de 1.655 milions d’euros en els nou primers mesos de l’any, un 27% superiors als de l’any passat, amb vendes d’11.362 milions d’euros, que creixen també un 17%.

El grup de moda Inditex, propietari de Zara, torna a mostrar-se immune a la crisi malgrat la seva virulència, accentuada els darrers mesos. Al llarg dels primers nou mesos del seu exercici fiscal (fins al 31 d’octubre), el grup gallec va guanyar 1.665 milions d’euros, un 27% més, gràcies a l’expansió a la Xina i a les vendes de la botiga en línia, segons va explicar el president de la companyia, Pablo Isla, en la seva intervenci­ó davant els analistes. Les vendes van augmentar un 17%, fins als 11.362 milions, amb una evolució forta i positiva en termes de botigues comprables (les que fa més d’un any que són obertes), segons el president. La companyia també va incrementa­r el marge, que va assolir el 60,5% de les vendes, davant la taxa del 59,6% d’un any abans.

Isla va destacar l’“expansió global, multiconce­pte i multicanal” com les principals fortaleses del model Inditex i troba raonable que durant els propers tres o cinc anys el grup augmenti la superfície comercial entre el 8% i el 10% a l’any. Així mateix, va destacar que l’expansió física i en línia del grup s’estan desenvolup­ant segons el que està previst. Durant la presentaci­ó dels comptes als analistes, Isla va manifestar que el grup preveu invertir en l’exercici del 2012 (que s’acaba el 31 de gener del 2013) uns 1.000 milions, dels quals el 75% es destinaran a l’obertura d’establimen­ts de les diferents marques i la resta a logística, inversions o tecnologie­s.

Entre el febrer i l’octubre, el grup propietat d’Amancio Ortega va obrir 360 botigues en 54 mercats, fins a assolir els 5.887 establimen­ts. La Xina va concentrar gran part d’aquestes obertures, amb 40 botigues inaugurade­s el tercer trimestre. A més, el grup va obrir les seves vendes en línia al gegant asiàtic el 5 de setembre passat, amb una càlida acollida, en paraules de Pablo Isla. El grup Inditex va generar 6.598 llocs de treball, amb la qual cosa en tancar el període la plantilla mundial sumava 116.110 empleats. A Espanya, la companyia disposa d’una mica més de 39.000 treballado­rs, una xifra que es va mantenir estable al llarg dels últims tres trimestres.

De cara a l’inici del quart trimestre, les vendes d’Inditex en botiga a tipus de canvi constants van augmentar el 15% de l’1 d’agost al 9 de desembre d’enguany, encara que Isla va apuntar que “la campanya estarà marcada significat­ivament per les vendes de Nadal i les rebaixes de final de temporada, a causa de l’elevat volum de vendes d’aquest període”.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain