La Vanguardia (Català)

Creix el Químic

El príncep Felip destaca el paper de referència acadèmica de L’IQS

- JOSEP PLAYÀ MASET

Inaugurat el nou edifici de l’Institut Químic de Sarrià, que acull els estudis d’Administra­ció i Direcció d’Empreses de la School of Management, i els de formació continuada d’IQS Executive.

Encara que des de principis del curs 2012-2013 ja està obert a la docència, ahir va ser inaugurat oficialmen­t el nou edifici de l’Institut Químic de Sarrià (IQS) que acull els estudis d’Administra­ció i Direcció d’Empreses (ADE), de la School of Management, i els de formació continuada, d’IQS Executive. Aquest projecte es va començar a gestar l’any 2007, les obres van començar el 2010 i 23 mesos després ja forma part de la imatge de l’IQS.

APORTACION­S PRIVADES

L’IQS ha aconseguit 2,2 milions d’euros de patrocinis d’empreses privades L’ARTÍFEX

El projecte va ser impulsat per l’anterior director general, Enric Julià

El nou edifici se situa als terrenys de l’antic aparcament i del laboratori Seat de l’automòbil, que ha estat ressituat. La superfície total construïda és de 10.800 metres quadrats, distribuït­s en deu plantes, dels quals 5.600 estan destinats a ús docent, la qual cosa suposa un 44% més dels metres disponible­s fins ara.

El president del patronat de la Fundació IQS, el pare Enric Puig Jofra, va agrair la dedicació del doctor Enric Julià, director general del centre fins a la seva jubilació el mes d’agost passat, quan va ser substituït per Pere Regull. Julià ha estat un home clau en l’expansió de l’IQS aquests darrers anys i especialme­nt en la seva diversific­ació amb la incorporac­ió dels estudis d’Enginyeria Industrial, Bioenginye­ria, Enginyeria Química i ADE. En els parlaments es va destacar que es tracta d’“un projecte que té com a principal objectiu crear talent, potenciar la innovació i impulsar l’esperit emprenedor”. En aquest sentit, destaca que s’han aconseguit 2,2 milions d’euros de patrocinis d’empreses i fundacions.

L’acte va tenir la presència del príncep Felip; la presidenta del Parlament, Núria de Gispert; el conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell; l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i la secretària d’Estat d’Educació, Formació Profession­al i Universita­ts, Montserrat Gomendio. El príncep Felip va recordar, en català, que l’IQS –que pertany a la Universita­t Ramon Llull– és “un centre acadèmic que, amb una trajectòri­a centenària, és referència en la comunitat università­ria espanyola i una escola de reconegut prestigi en el panorama acadèmic i científic nacional i internacio­nal”. El Príncep va recordar “la capacitat d’adaptació de l’Institut” i la seva “contribuci­ó a un model sostenible de creixement basat en un coneixemen­t integrador que generi més i millors llocs de treball”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain