La Vanguardia (Català)

Temes del dia

-

La protesta contra el ministre Gallardón; la dimissió de Jaume Torramadé (UDC) com a president de la Diputació de Girona; i la rocamboles­ca aventura de Santiago Cervera (PP).

JAUME Torramadé (UDC) va anunciar dimarts que deixava el càrrec de president de la Diputació de Girona. Després d’uns dies de denúncies creuades amb una consellera del seu partit, que l’acusava d’assetjamen­t sexual –i a qui ell acusava d’extorsió–, Torramadé va decidir “fer un pas a un costat” i apartar-se del càrrec “unes quantes setmanes”, però sense dimitir. A parer seu, només es tracta d’esperar que baixi “la pressió mediàtica”, com si fos aquesta pressió, en lloc de la seva conducta, la causant del problema. Torramadé no és pas el primer que creu que purga les faltes apartant-se temporalme­nt del càrrec. Manuel Bustos, alcalde de Sabadell, també va considerar, quan va ser imputat en el cas de corrupció del seu Ajuntament, que la millor reacció no era la dimissió, sinó nomenar alcalde accidental el seu número dos, com si se n’anés de vacances i tornés al cap d’unes quantes setmanes. S’estén, doncs, aquesta argúcia entre polítics que presumptam­ent han protagonit­zat conductes impròpies: la dimissió reversible, vàlida durant unes setmanes i després caduca, com si l’honorabili­tat maculada es pogués rentar a la manera d’un mitjó, com si el que s’ha comportat de manera reprovable fos el més indicat per decidir quan torna.

En dimitir, un càrrec polític sol admetre implícitam­ent que ha defraudat la confiança popular. És cert que, al cap d’un temps, la pressió mediàtica que pateix, atenta a altres escàndols, minva. Però no per això la conducta de Torramadé deixarà de ser la que va ser.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain