La Vanguardia (Català)

Nicolás Leoz

PRESIDENT DE LA CONMEBOL

- ROBERT MUR Buenos Aires. Correspons­al

Nicolás Leoz (84), presideix la Conmebol, va permetre que es fes lliurament al São Paulo del trofeu de la Copa Sud-americana malgrat que el Tigre no va sortir després del descans en denunciar agressions al seu vestidor.

La violència no es desterra del futbol llatinoame­ricà. Quan els protagonis­tes no són les temibles barres, ho són els jugadors o, fins i tot, els agents de seguretat. L’escàndol de dimecres al Brasil és l’enèsim exemple i deixa en evidència les deficiènci­es en un país que d’aquí a dos anys organitzar­à el Mundial.

Es jugava el partit de tornada de la final de la Copa Sud-americana a l’estadi Morumbí, entre el local São Paulo i l’argentí Tigre. L’empat a zero de Buenos Aires obria alguna possibilit­at per al modest club argentí, però els paulistes van marcar dos gols en el primer temps i van arribar al descans amb el trofeu encarrilat. Tanmateix, els jugadors del Tigre no van tornar a la gespa. Què va passar? Segons els argentins, camí del vestidor van ser emboscats per quinze agents de segure- tat del club brasiler. Es van apagar els llums de l’avantsala del camerino i els futboliste­s van rebre cops de puny i cops. Van denunciar, fins i tot, que van ser encanonats amb armes de foc. Al cap d’uns eterns minuts va arribar la policia per posar pau a còpia de bastonades que també van rebre els de Buenos Aires. Després de l’aldarull, el Tigre es va tancar al vestidor i es va negar a jugar la segona part. L’àrbitre xilè va declarar finalitzat el matx i va proclamar el São Paulo campió de la segona copa més important de la regió, després de la Libertador­es.

Les contusions i blaus dels argentins, així com les taques de sang al vestidor, no van influir en el reglament, ni en la moral dels brasilers, que, així que el col·legiat els va confirmar que eren campions, van començar a celebrar la victòria junt amb la seva afició, com si res anormal no hagués passat.

Per la seva part, la directiva del São Paulo, a través del seu portaveu, José Francisco Mansur, va acusar el Tigre de mentir. “És un club petit, que mai no ha aconseguit mai res, van tenir por de perdre per més gols i van crear aquest problema per no jugar el segon temps”, va dir Mansur, que va afegir que els argentins van voler entrar al vestidor local, una cosa que va ser impedida pels agents del club. “Això no és futbol, això és la guerra”, es podia llegir al diari Olé, mentre un portaveu de la FIFA va insistir que la seguretat està garantida al Brasil per al Mundial i la Copa Confederac­ions.

 ??  ??
 ?? PAULO WHITAKER / REUTERS ?? Amb ungles i dents. Al final de la primera part les discussion­s entre els futboliste­s es van succeir (a dalt); en l’entreacte els jugadors del Tigre van denunciar que havien estat agredits i encanonats. No van tornar i van abandonar les instal·lacions...
PAULO WHITAKER / REUTERS Amb ungles i dents. Al final de la primera part les discussion­s entre els futboliste­s es van succeir (a dalt); en l’entreacte els jugadors del Tigre van denunciar que havien estat agredits i encanonats. No van tornar i van abandonar les instal·lacions...
 ?? PIERVI FONSECA / AFP ??
PIERVI FONSECA / AFP

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain