La Vanguardia (Català)

Eric Abidal

FUTBOLISTA DEL FC BARCELONA

- BARCELONA Redacció

La Cambra de Comerç Francesa a Barcelona ha concedit el XIII Premi Prix Pyrénées al futbolista del FC Barcelona Eric Abidal, pel seu esforç en la lluita contra el càncer, un exemple de superació davant situacions de crisi.

L’esforç en la lluita contra el càncer de fetge, un exemple de superació en aquests temps de crisi, ha justificat el premi: Éric Abidal, lateral del FC Barcelona, va rebre ahir a la nit el XIIIè Prix Pyrénées, que atorga la Cambra de Comerç Francesa a Barcelona. En un acte celebrat a l’hotel Grand Marina de Barcelona, la institució va justificar el lliurament del guardó com a reconeixem­ent dels valors que encarna el blaugrana (33 anys), algú que ha superat la malaltia en dues ocasions i que ja està entrenant-se a mig rendiment, tocant la pilota juntament amb un reduït grup de companys, amb l’esperança de tornar a l’alta competició en el futur. El jurat del premi atorga anualment la distinció a persones, empreses o associacio­ns que s’han distingit per la seva tasca d’acostament entre Espanya i França.

Xavier Trias, alcalde de Barcelona, li va lliurar el premi en presència d’Anne Grillo, cònsol general de França a Barcelona. Juntament amb l’alcalde Trias, també van assistir a l’acte múltiples personalit­ats de la societat civil catalana, com Miquel Valls (Cambra de Barcelona), a banda de representa­nts del jurat (la Pimec, Foment, La Caixa i el Grup Godó), i d’Antonio López (Hotusa), Patrick Adiba (Atos), Julio Rodríguez (Schneider), Raoul Roverato (Oran-

Després de superar un càncer de fetge en dues ocasions, Abidal ja s’entrena a mig rendiment

ge) o Jordi Porcel (Vueling). El patrocini del premi va a càrrec de La Caixa, Inibsa, Mazars, Orange, Schneider, Vueling i La Vanguardia.

El jurat va voler establir un paral·lelisme entre l’esforç i la lluita d’Abidal contra la malal- tia i la batalla que entaulen els empresaris en la difícil conjuntura econòmica que viu actualment l’eurozona. Tenir fe i creure en un projecte facilita la superació dels obstacles, per grans que siguin. En aquest sentit, va dir el jurat, Éric Abidal, jugador del Barça i de la selecció francesa, s’ha convertit en un referent. En particular, per l’esforç en el desig de tornar a jugar a futbol al més alt nivell.

La baralla d’Abidal contra el càncer està generant un seguiment mediàtic notable. Entre un procés i el següent amb prou feines havia transcorre­gut un any. L’últim episodi data del març passat. Es tracta d’un futbolista de primera línia, campió de tres Lligues a França (Olympique de Lió) i tres més a Espanya (FC Barcelona) al marge de dues Lligues de Campions amb el Barça i un Subcampion­at del Món amb la selecció francesa (2006).

Actualment, la Cambra de Comerç Francesa a Barcelona representa unes 500 empreses, que donen feina directa a més de 300.000 persones i la facturació total de les quals suposa al voltant del 6,5% del PIB espanyol.

 ??  ??
 ?? MANÉ ESPINOSA ?? L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, lliura el premi a Éric Abidal
MANÉ ESPINOSA L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, lliura el premi a Éric Abidal

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain