La Vanguardia (Català)

Un càrrec de CDC torna 13.000 ¤ que li va donar Millet

L’exlíder convergent de l’ametlla del Vallès es nega a declarar davant el jutge

-

L’expresiden­t de CDC a l’Ametlla del Vallès Esteve Escuer es va comprometr­e ahir davant el jutge del cas Palau a tornar els 13.000 euros que el 2007 va rebre de Fèlix Millet, però la seva negativa a declarar va impedir confirmar si, com sospita l’instructor, van servir per sufragar una campanya electoral.

Escuer, membre del consell nacional de CDC, va ser citat com a responsabl­e civil a títol lucratiu davant el titular del jutjat d’instrucció número 30 de Barcelona, Josep Maria Pijuan, pel cobrament de 13.000 euros procedents d’un compte bancari de l’Orfeó Català l’any 2007. Els indicis sobre el cobrament es van descobrir en una carpeta trobada al Palau de la Música, amb l’epígraf “Campanya CiU Esteve Escuer. Eleccions l’Ametlla maig 2007”, en què figurava una espècie de rebut firmat pel dirigent local de CDC amb l’afirmació: “He rebut de Fèlix Millet la quantitat de tretze mil euros”.

Davant el jutge, Escuer va optar per acollir-se al seu dret a no declarar. De tota manera, es va comprometr­e a consignar al jutjat els 13.000 euros que consten al rebut trobat per cobrir, així, la responsabi­litat civil que se li exigeix a títol lucratiu. El jutge i el fiscal li van advertir, amb tot, que la seva responsabi­litat en la causa no només deriva d’aquests 13.000 euros rebuts el 2007, sinó que també consten altres anotacions sobre presumptes pagaments al dirigent de l’Ametlla del Vallès dels anys 1999 i 2002 que sumarien prop de 40.000 euros.

Però el càrrec de CDC es va negar a donar explicacio­ns sobre aquests pagaments, que podrien comportar que l’instructor li fixi una fiança que englobi no només els 13.000 euros del rebut, sinó també els 40.000 més que consten en les anotacions.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain