La Vanguardia (Català)

‘Beach club’ amb un gran parc

El litoral del Prat tindrà una àmplia zona pública

- RAÚL MONTILLA El Prat de Llobregat

No hi haurà pistes poliesport­ives, ni discoteque­s a l’aire lliure només per a viatgers aeroportua­ris en ruta. Sinó un camp de golf i un altre d’entrenamen­t per a aquests passatgers, i una gran franja de parc litoral envoltantl­os oberta a tots els ciutadans. La majoria dels nous serveis de restauraci­ó també seran públics i alguns estaran a peu de platja. Tot i que es mantindran els mateixos xiringuito­s que ja hi ha, se n’incorporar­an d’altres de nous, alguns ja estan projectats. Així serà el futur beach club de l’aeroport, segons el projecte final que està damunt la taula de negociació d’Aena i l’Ajuntament. Les dues parts s’han fixat que sigui una realitat l’any que ve.

“Estem en el punt de decidir fins on arriba el parc litoral i fins on el golf. Sobre possibles inversors s’estan dient moltes coses, però sortirem de dubtes els propers mesos”, va explicar ahir l’alcalde del Prat, Lluis Tejedor. “És un projecte que completa el litoral del Prat, una àrea de 2,5 quilòmetre­s que comença al centre municipal de vela, al costat del qual hi haurà nous restaurant­s. Que continua amb la platja, el golf, i amb la nova franja litoral pública que arribarà fins a Viladecans”, va prosseguir.

Segons van explicar ahir fonts d’Aena, el concurs per a la gestió del golf és la part del projecte més avançada. I encara que Tejedor va evitar citar possibles interessat­s, sí que va deixar caure una xifra perquè el projecte sigui possible: la inversió podria ron- dar els 8 o 9 milions d’euros. “La idea és que el beach club es pugui adjudicar el primer trimestre del 2013”, va apuntar Maribel Pardo, responsabl­e de l’àrea comercial de l’aeroport.

Pardo va presidir la inauguraci­ó d’un nou establimen­t de la zona comercial de la T2 –les antigues terminals–, en plena transforma­ció i que també finalitzar­à el 2013 i que suposarà que aquesta àrea passi a tenir 37 botigues i restaurant­s, davant els 20 actuals. El grup Eat Out (Pans and Company, Caffé di Fiori, FresCo...) gestionarà una desena de restaurant­s. “El creixement que està experiment­at la T2 fa que sigui molt interessan­t per a nosaltres estar presents aquí”, va apuntar Víctor Xampeny, director corporatiu del grup.

Segons dades d’Aena, durant el 2012 el nombre de passatgers en aquesta terminal va créixer un 26%. Els deu milions d’usuaris la posicionar­ien com el cinquè aeroport d’Espanya.

 ?? DAVID AIROB ?? La T2 va inaugurar ahir un dels nous establimen­ts previstos al pla comercial
DAVID AIROB La T2 va inaugurar ahir un dels nous establimen­ts previstos al pla comercial

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain