La Vanguardia (Català)

L’ajuntament de Tarragona cedeix i amplia l’horari nocturn de les terrasses

- SARA SANS Tarragona

Les terrasses dels bars de la plaça de la Font, la més cèntrica i freqüentad­a de Tarragona, podran tancar a les dues de la matinada aquest cap de setmana, dues hores més tard que la setmana passada. Després de les queixes dels propietari­s de bars i restaurant­s pel restrictiu horari hivernal im- posat a les terrasses (s’havien de desmuntar a les onze entre setmana i a mitjanit els divendres, dissabtes i vigílies de dies festius), l’Ajuntament ha cedit i ha ampliat l’horari marcat a la normativa perquè puguin estar obertes entre mitja hora i dues hores més, segons la ubicació del local i l’època de l’any.

La normativa sobre les condicions de l’ocupació de la via públi- ca es va aprovar el mes de maig passat i establia tres horaris diferencia­ts: d’octubre a febrer (el més restrictiu), de març a mitjans de maig i el d’estiu. De totes maneres, la pressió dels restaurado­rs ha obligat el consistori a modificar una norma que disposava del vistiplau de les associacio­ns veïnals. “Ha estat una decisió complicada, molt reflexiona­da i presa després d’un nou període de consultes i crec que hem trobat un punt d’equilibri entre dos interessos molt antagònics: el dels veïns i el del lleure nocturn”, va explicar ahir Begoña Floría, la regidora responsabl­e de Llicències.

Floría va reconèixer que la nova normativa “sembla un sudoku”. Des del consistori, fent filigranes, s’ha cedit a les demandes del sector del lleure sense fer enfadar gaire els veïns, especialme­nt els del nucli antic, on des de l’estiu passat han proliferat les terrasses i, amb aquestes, les queixes per soroll i brutícia. En línies generals, la nova normativa estableix només dos horaris: d’estiu i d’hivern, que s’amplia en mitja hora respecte del que hi havia. Ara bé, hi abunden les excepcions. L’ampliació és més gran durant els ponts, vacances d’estiu i Nadal i Carnaval i entre el 23 de juny i el 24 de setembre, en què les terrasses podran estar obertes fins a les dues de la matinada, encara que al nucli antic només els bars de la plaça del Rei, la del Fòrum i la Rovellat i la plaça de la Font, on s’estableix un tractament especial i més permissiu. Les terrasses d’aquesta plaça només tancaran a mitjanit de diumenge a dimecres durant l’hivern, la resta de l’any ho faran entre la una i les dues.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain