La Vanguardia (Català)

Fabra només pactarà amb Mas la solució a les emissions de TV3

La Generalita­t valenciana exigeix que Catalunya respecti les “senyes d’identitat” de l’estatut valencià

- SALVADOR ENGUIX València

El president de la Generalita­t valenciana, Alberto Fabra, només negociarà una solució perquè TV3 es pugui veure a la Comunitat Valenciana amb el seu homòleg català, Artur Mas. És a dir, no dialogarà amb Acció Cultural del País Valencià (ACPV), l’associació que ha aconseguit que el Tribunal Suprem aixequi la prohibició de l’Executiu autonòmic perquè el senyal de la televisió catalana es pugui veure a València. Ho va anunciar ahir el vicepresid­ent valencià, José Císcar, quan va ser preguntat sobre l’oferta de diàleg d’ACPV –propietàri­a dels repetidors– per “desbloquej­ar” les emissions de TV3.

No obstant això, Císcar va advertir que qualsevol obertura de diàleg està condiciona­t al fet que la Generalita­t catala- na “respecti les senyes d’identitat valenciane­s, la denominaci­ó del valencià, del nom estatutari de la comunitat i dels nostres símbols”. “Només així –va afegir–, podrem arribar a un acord de reciprocit­at”.

Encara que el Suprem ha deixat clar que la Generalita­t valenciana no tenia competènci­es per tallar l’emissió de TV3 a València ni per multar ACPV, la solució final, com va anunciar l’editor Eliseu Climent, estarà condiciona­da al diàleg entre administra­cions. És a dir, no serà immediat que pugui tornar a veure’s aquesta televisió, i una solució “política” passa necessà-

El “desbloquei­g” del senyal a València exigirà un pacte polític entre les administra­cions

riament per un acord entre els executius de Catalunya i València, amb la connivènci­a de l’Estat, que és qui té la competènci­a reguladora de l’espai radioelèct­ric les diferents autonomies.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain