La Vanguardia (Català)

Xavi compleix el somni

El jugador anuncia que renovarà fins al 2016 i podrà retirar-se al Barça

- ANTONI LÓPEZ

Talent, títols i reconeixem­ent mundial. Xavi Hernández ho té tot, però l’essencial és que té il·lusió per continuar. Continua divertint-se als terrenys de joc com el vailet que va començar al Barcelona amb 11 anys i ara té a tocar un somni que ha empaitat durant bona part de la seva carrera: penjar les botes al club de tota la seva vida. El genial centrecamp­ista, que el 25 de gener vinent farà 33 anys, continuarà vestint de blaugrana aquesta temporada i tres més. L’extensió del contracte ja està pactada, exclusivam­ent subjecta a l’acte protocol·lari de la firma, que podria tenir lloc la setmana que ve o la següent, segons va anunciar Xavi.

“Estan contents amb mi i volen que continuï, i jo també”. L’home que no colpeja la pilota, l’acaricia; l’estendard del seny dins i fora dels estadis va manifestar un punt d’emoció davant la perspectiv­a de continuar jugant fins als 36 anys. “Vull acabar aquí la meva carrera, és la meva màxima il·lusió, sóc molt feliç perquè el club compta amb mi”, va explicar. I després? “No ho sé, ja es veurà, veurem què ofereix el futur”. És impossible, però, imaginar-se un Xavi apartat del futbol. Més que un excepciona­l profession­al de la pilota, és un apassionat i un teòric que mai no podrà desenganxa­r-se de l’esfèrica. Més d’un miler de futboliste­s han passat pel primer equip del Barça però no són gaires els que s’han retirat per la porta gran després d’estar-se al club des de les categories inferiors. Carles Rexach (5 temporades a la base, 17 al conjunt profession­al i 22 al cos tècnic) en seria el darrer exemple. Des que va debutar amb Van Gaal ara fa 15 temporades, Xavi ha esdevingut el blaugrana amb més partits jugats (651) i amb més títols (20). “Tinc corda per a estona”, diu sovint, i ho demostra en partits com el de dimecres contra el Còrdova.

El persegueix­en amb 19 trofeus Puyol, Iniesta i Messi, tres inquilins avantatjat­s de la Masia. En aquest sentit, Xavi va discrepar obertament del seu amic Iker Casillas, que va instar el Barça a no presumir de planter. “Jo recordo el Barcelona de fa onze o dotze anys que jugava amb onze jugadors de fora”, va dir el porter del Reial Madrid. Però Xavi va continuar presumint-ne: “La del Barça és una aposta boníssima. La gent des de baix sap la filosofia i l’engranatge que hi ha. Normalment al futbolista de fora li costa d’adaptar-se un pèl més que al de casa. N’estem orgullosos. Del planter del Barça n’hi ha vuit o nou futboliste­s que han estat campions d’Europa i del món, i tot el futbol espanyol n’hauria d’estar orgullós, d’això”. En coincidènc­ia amb aquest debat, el Barcelona ascendirà oficialmen­t al primer equip l’extrem sabadellen­c Cristian Tello (21 anys), que dilluns signarà un contracte fins al 2016 amb una clàusula de rescissió de 10 milions d’euros.

El centrecamp­ista egarenc no ha escoltat els cants de sirena de xeics i magnats. “La meva il·lusió passa pel Barça. L’única opció

DE NEN A CRAC Va començar al club amb 11 anys i s’ha convertit en el jugador amb més partits (651) i títols (20) MISSATGE A CASILLAS “Tot el futbol espanyol hauria d’estar orgullós del planter del Barcelona”, diu el migcampist­a

que tenia era renovar i ser feliç aquí a can Barça, a casa meva”. Ara toca continuar. “M’agradaria lluitar fins al final pels tres títols”, va afirmar. Instal·lat en una dinàmica guanyadora i ben posicionat a la Lliga, Champions i Copa, Xavi subratlla que els objectius de l’equip continuen intactes, tot i que no descarta cap possible revillafa del Reial Madrid. La teoria dels vasos comunicant­s afavoreix en aquest moment el Barcelona però la situació sempre és susceptibl­e de decantarse. “Quan l’un va bé, l’altre va malament. La guerra, entre cometes, futbolísti­ca de Barça i Madrid és així. Sembla que el Madrid estigui fatal i no és així. És un club que se sobreposa a moltes coses, ha remuntat moltes lligues i moltes coses”.

La visita del segon classifica­t diumenge al Camp Nou serà un bon test per a les possibilit­ats blaugrana. Xavi augura, com de costum, espectacle i gols en el Barça-Atlètic i valora el moment d’inspiració de Falcao. Tornarà a acariciar la pilota de la Lliga, més agraïda que la de la Copa, que va suscitar les crítiques de Vilanova i ahir les de Xavi: “S’assembla molt al Jabulani del Mundial (de Sud-àfrica) que va provocar tantes queixes. Sembla molt petita i és veritat que fa estranys però ens hi haurem d’adaptar”.

 ?? DAVID AIROB ?? Xavi, ahir a la ciutat esportiva, va expressar l’alegria per haver assolit la seva “màxima il·lusió”
DAVID AIROB Xavi, ahir a la ciutat esportiva, va expressar l’alegria per haver assolit la seva “màxima il·lusió”

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain