La Vanguardia (Català)

L’espanyol es reforçarà

Perarnau revela que té avançats dos fitxatges que s’incorporar­ien a l’hivern

- RAMÓN ÁLVAREZ Cornellà de Llobregat

“Hem de concretar-ho amb el tècnic, però sabem que hi ha dues posicions que són prioritàri­es i tenim coses avançades. Per la nostra banda seria possible tenir aquests fitxatges el 2 de gener –el dia que s’obre el pròxim mercat d’hivern–, fins i tot coneixent la situació del club i si només depengués de nosaltres, però com que els agents busquen el millor postor pot ser que arribin més tard”. Òscar Perarnau va demostrar que té les coses clares el dia de la seva presentaci­ó –no estrena– com a nou director esportiu de l’Espanyol. Sense recursos, recorrent a cessions o a algun canvi de cromos sorprenent, l’equip de Javier Aguirre es reforçarà els propers dies per emprendre la revolució que el tregui definitiva­ment del pou.

Perarnau va refusar parlar de noms i posicions, tot i que des del club entenen que els reforços en què pensa Aguirre i ja treballa el nou director esportiu són un home de banda que se sumi a Wakaso, Simão i Rui Fonte –Aguirre no compta ni amb Albín ni amb Christian Alfonso, ni amb Sergio García! per a aquesta posició– i en un nou punta que pugui integrar-se en un 4-4-2, un sistema amb més arribada que l’actual, per afegir-se a l’esmentat Sergio García, Stuani i Longo en l’avantguard­a blanc-i-blava.

“Ara es tracta d’apagar el foc d’aquí a juny, i a partir d’aleshores mantenir una línia clara –va continuar Perarnau amb el seu discurs clar i directe–. En haverse produït tants canvis els últims anys ens ha faltat estabilita­t i hem de provar de recuperar-la”.

El nou responsabl­e de l’àrea esportiva no va descartar ni sortides, que haurien de ser també cobertes, ni l’arribada al primer equip de jugadors de la base. “Els de fora haurien de millorar el nivell del que tenim a casa, i això no sempre ha passat –va continuar dient–. Hem de mirar el que tenim i estar atents per si hi ha oportunita­ts interessan­ts o es produeix qualsevol sortida”. Sense anomenar-les, Perarnau es referia a les possibles vendes d’un Moreno que mai no ha deixat d’estar al mercat, o a la més difícil de Verdú, que aquesta temporada acaba contracte i si no se’n va a l’hivern ho pot fer lliure al juny.

“L’any passat vam portar tres grans reforços a l’hivern, Coutinho, Uche i Víctor Sánchez –va

ÒSCAR PERARNAU “Si només depengués de nosaltres, els jugadors serien aquí el primer dia del mercat” JOAN COLLET “No és un partit fàcil, però jo em veig sortint guanyador del Bernabeu”

afegir el president, Joan Collet–, però també és cert que a l’estiu vam tenir vendes. La situació és la que és i no estem en condicions de gastar-nos un milió d’euros, ni nosaltres ni la majoria de clubs. Una altra cosa és que ens trobéssim amb uns terminis de pagament molt còmodes”.

Sobre el partit del Bernabeu de diumenge vinent, Collet va mostrar la seva confiança en el resultat que pugui aconseguir l’equip. “Jo em veig sortint guanyador”, va confessar. Al matí, a la ciutat esportiva, Sergio García havia expressat també el seu optimisme pel que ha de ser el seu retorn després de complir quatre partits de sanció.

“Sortirem amb l’actitud dels dos últims partits i intentarem que es posin nerviosos davant la seva afició –va explicar el davanter català–. Podem donar-los un ensurt. Ells són favorits, però nosaltres podem donar la sorpresa”. Sergio va reconèixer que aquesta setmana havia recuperat la posició en punta als entrenamen­ts, si bé va assegurar que no sabia on jugaria ni si ho faria, tot i que tothom ho dóna per fet.

 ?? EDUARD OMEDES / MUNDO DEPORTIVO ?? Jordi Lardín, Iñaki Pérez de Arrilucea, Òscar Perarnau, Joan Collet i Ángel Morales, ahir
EDUARD OMEDES / MUNDO DEPORTIVO Jordi Lardín, Iñaki Pérez de Arrilucea, Òscar Perarnau, Joan Collet i Ángel Morales, ahir

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain