La Vanguardia (Català)

Intercanvi de retrets entre Mou i la plantilla blanca

- CARLOS NOVO Madrid

La fractura entre la plantilla blanca i José Mourinho ja sembla irreversib­le. La nova derrota de l’equip, dimecres a la Copa, la sisena des que va començar la temporada –més que les cinc de l’última campanya i les mateixes que de la primera de Mou al Madrid, només que llavors en 59 partits–, aprofundei­x en una situació que cada dia que passa es torna més complicada de suportar. La pregunta que circulava ahir a la zona noble del Bernabeu ja no és si Mourinho continuarà l’any que ve, sinó fins quan Florentino Pérez continuarà tolerant el deterioram­ent progressiu d’un equip que d’un any per l’altre ha passat de batre tots els rècords a perdre les senyes d’identitat i estar extraviat a la Lliga i a la Copa. L’eliminatòr­ia de vuitens de final de la Champions sembla decisiva

COMPARACIO­NS DOLOROSES El Madrid va patir a Vigo la sisena derrota, una més que l’any passat i igual que en fa dos

per al futur del projecte. Una victòria portaria Mourinho a acabar la temporada. Una derrota obriria la possibilit­at d’una destitució fulminant.

No sorprèn ningú que després de la nova derrota Mou no tingués cap altra pensada que carregar per quart cop aquesta temporada contra els jugadors. Ja ho va fer després de perdre a Getafe i les dues vegades de Sevilla. Si llavors va dir que no eren un equip, que “no veia gaires caps compromeso­s” i que es fixessin en Stepanek, a Balaídos va arribar més lluny i va dir que “algú no volia jugar; Varane lesionat va fer més que molts altres”.

Són dos els jugadors assenyalat­s pel tècnic: Kaká i Di María. Del brasiler, l’entrenador ja només espera que accepti una oferta d’on sigui quan s’obri el mercat d’hivern. Respecte a l’argentí, Mou entén que el seu rendiment ha baixat en picat i que no sap resistir la competènci­a de Callejón. Tampoc no li va agradar que Benzema es retirés tan aviat del partit per un esquinç de turmell ni la segona part que va fer Modric, un futbolista que Mourinho veu fràgil físicament per aguantar els 90 minuts.

Però les crítiques esmentades també tenen el seu contrapunt en els jugadors, cada dia més valents per donar la seva opinió, segurament perquè no veuen el tècnic tan fort en el club com fa uns quants mesos. El cas és que al vestidor de Balaídos es va criticar obertament algunes decisions tècniques de Mourinho. Ningú no va entendre un plantejame­nt que per evitar que jugués Nacho de titular va portar Varane al lateral dret i Arbeloa a l’esquerre. Una altra de les recriminac­ions va ser deixar Morata a la grada, un error que el mateix Mourinho va reconèixer. L’últim dels greus errors de Mou va ser tornar a donar la titularita­t a Essien, que feia un mes que estava lesionat i que com es va veure no estava a punt per jugar. I diumenge arriba l’Espanyol al Bernabeu.

 ?? LALO R. VILLAR / AP ?? José Mourinho, a Vigo
LALO R. VILLAR / AP José Mourinho, a Vigo

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain