La Vanguardia (Català)

La patronal del metall es renova

Pujol, el nou president, aposta per reforçar les sinergies amb Foment

- DOLORS ÁLVAREZ Barcelona

La Unió Patronal Metal·lúrgica (UPM) ha elegit el nou comitè executiu, que es caracterit­za per una profunda renovació dels seus membres, amb la incorporac­ió de representa­nts d’algunes de les empreses més destacades del país. El nou president, Josep Maria Pujol, aposta per augmentar les sinergies amb Foment del Treball, per tal de “reduir costos i guanyar eficàcia”, i ha fet una crida als sindicats per “remar junts davant una situació dramàtica com l’actual”.

Manuel Rosillo, de l’associació del Baix Llobregat Upmball, serà el vicepresid­ent primer, mentre que com a vicepresid­ent segon s’incorpora Julio Rodríguez, de Schneider Electric España, i Celso Besolí (Gremi Provincial de Tallers de Reparacion­s d’Automòbils) n’és el vicepresid­ent tercer.

Són nous al comitè Ramón Asensio (Grup Roca), Antonio Lasaga (Nissan), Oriol Guixà (La Farga Lacambra), Manel Martínez (HP) i Xavier Torra (Simón). Els altres membres del comitè són Antoni Abad (Cecot), Sofía Gabarró (Centre Metal·lúrgic de Sabadell), Carlos Rey (Española de Montajes Metálicos) i Carlos Romaní (Seat). Com a di- rector general, s’ha fitxat Mariano Domingo Balta, un exdirectiu amb experiènci­a al món de la indústria i del comerç.

Un dels primers assumptes que haurà d’afrontar el nou equip és la negociació del nou conveni col·lectiu del sector, el més important d’Espanya en nombre d’afectats. I ho haurà de fer en el que potser serà el pitjor any de la crisi.

Josep Maria Pujol, que és també president de Ficosa, defensa la necessitat de mantenir una relació fluida amb els sindicats. “Tots perseguim un mateix objectiu, treballar junts per sortir d’aquesta greu crisi i garantir el futur”, va dir.

Josep Maria Pujol assumeix la presidènci­a amb la intenció de potenciar un millor aprofitame­nt de les infraestru­ctures de Foment del Treball. La UPM pertany a Foment del Treball però té la seva pròpia estructura, el seu propi edifici i els seus experts laborals i fiscals. Segons Pujol, bona part dels serveis podrien ser compartits amb Foment. “Junts però cadascú a casa seva”, assenyala.

Amb el nou equip es tanca la crisi que al juliol va provocar la dimissió d’Antoni Marsal després que un grup de treballado­rs l’acusés d’una pretesa desviació de fons.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain