La Vanguardia (Català)

El PSOE creu que els números de Rajoy “no aclareixen res”

IU demana que els inspectors d’hisenda auditin els comptes del PP

- MADRID Redacció

L’oposició en vol més. L’intent del Govern per respondre amb un nu integral dels comptes del PP i les declaracio­ns fiscals de Rajoy al cicló de corrupció que envolta el partit i el seu líder no ha estat suficient per satisfer les demandes d’explicacio­ns de l’esquerra.

Fonts del PSOE van replicar ahir a l’exhibició de les declaracio­ns de l’IRPF de Rajoy que aquestes “no aclareixen absolutame­nt res” ni sobre el cas Bárcenas ni sobre si van existir els sobres de retribucio­ns amb diner negre. Les mateixes fonts van incidir en el fet que “possibleme­nt la seva nòmina sigui una de les més altes d’un polític a Espanya, però encara és més vistós el que ha guanyat durant els anys de la crisi”. “Que no ens facin passar bou per bèstia grossa i expliquin Gürtel, Bárcenas i l’amnistia fiscal”, van concloure.

Abans que es fessin públiques les declaracio­ns de Rajoy, la portaveu socialista al Congrés, Soraya Rodríguez, va manifestar la seva insatisfac­ció. Rodríguez va dir que la gent està “molt far- ta” i espera del president “més respostes i actes concrets”.

“Des que va explotar el cas Gürtel, que ha rebrotat ara amb el nom Bárcenas, els ciutadans fa molt de temps que esperem la contestaci­ó a moltes preguntes”, va dir a Valladolid Soraya Rodríguez.

Preguntes com les que el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Ru-

El president haurà de tornar a respondre preguntes sobre corrupció dimecres en el Congrés

balcaba, li realitzarà dimecres vinent al president del Govern en la sessió de control del Congrés. Davant la negativa de Rajoy a celebrar un debat monogràfic sobre la corrupció, l’oposició només disposarà de tres preguntes –15 minuts en total– per reclamar explicacio­ns. “Com pensa afrontar la crisi política que travessa Espanya?”, li pregun- tarà Rubalcaba aprofundin­t en la gravetat de la situació en què es troben Rajoy i el seu partit.

Tampoc a Esquerra Unida li va satisfer ahir l’esforç popular per mostrar les seves xifres més compromese­s. El seu coordinado­r federal, Cayo Lara, va manifestar que l’“escàndol Bárcenas no es resol” amb la publicació de les declaracio­ns fiscals del president, per la qual cosa va instar el PP a sotmetre els seus comptes anuals dels últims anys a la investigac­ió dels inspectors d’Hisenda.

Preguntat sobre la publicació de les dades d’ingressos de Rajoy, Lara va qualificar les darreres accions del Govern i del PP com “cortines de fum” per distreure l’atenció sobre el veritable escàndol. “Al marge de la veracitat de les dades blanques o públiques, del que s’està parlant és d’unes publicacio­ns” en els mitjans de comunicaci­ó que apunten que Rajoy “hauria rebut quantitats al marge, no sabem si en blanc o en negre, i que segurament poden no coincidir amb les seves declaracio­ns de la renda”, va apuntar ahir Cayo Lara.

 ?? EFE ?? Alfredo Pérez Rubalcaba, ahir, en una trobada internacio­nal de líders progressis­tes a Torí
EFE Alfredo Pérez Rubalcaba, ahir, en una trobada internacio­nal de líders progressis­tes a Torí

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain