La Vanguardia (Català)

Urdangarin presenta una llista de béns embargable­s abans que ho demani el jutge

- J.M.ª BRUNET / E. CARRANZA Madrid / Palma

Iñaki Urdangarin ha presentat al jutjat de Palma una llista dels seus béns susceptibl­es de ser embargats, en execució de la resolució del jutge José Castro, que li va imposar una fiança de 8,2 milions d’euros que havia de pagar conjuntame­nt amb el seu exsoci, Diego Torres. El duc no va abonar la fiança perquè va presentar un recurs davant el mateix jutge Castro, previ a la possible apel·lació davant l’Audièn- cia de Palma si el primer no prospera. El recurs no paralitza l’execució de la fiança, per la qual cosa el jutjat va anunciar que anava a requerir Iñaki Urdangarin i Diego Torres perquè li lliuressin una llista dels seus béns, per tal de procedir al seu embargamen­t fins a l’esmentat límit dels 8,2 milions d’euros.

El duc de Palma, tanmateix, s’ha anticipat enviant una llista de béns. La principal propietat d’Urdangarin és el palauet de Pedralbes adquirit juntament amb la seva esposa, la infanta Cristina, el 2004, amb una hipoteca de La Caixa que cobria gairebé tot l’import. Va ser valorat llavors en uns 6 milions d’euros i se li van fer millores per valor d’uns altres 2 milions. En la llista enviada al jutjat també hi hauria altres immobles a Terrassa, Gipuzkoa i Palma propietat de l’empresa patrimonia­l Aizoon.

El lletrat Manuel González Peeters, defensor de Diego Torres, va dir al seu torn ahir que dimarts vinent presentarà al jutjat una llista dels béns de l’exsoci d’Urdangarin. Les propietats immobiliàr­ies que es declararan són un xalet a Sant Cugat i tres apartament­s a Palma, encara que l’esmentat advocat va precisar que Torres no disposa de les correspone­nts escripture­s perquè creu que les va retenir la policia en un dels registres realitzats. L’exsoci del duc tenia 960.000 euros en un compte compartit amb la seva dona a Suïssa, uns fons ara bloquejats.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain