La Vanguardia (Català)

La televisió valenciana acomiada 843 treballado­rs d’un total de 1.167

- SALVADOR ENGUIX València

Després d’un any d’agonia per als treballado­rs de Canal 9, d’espera insuportab­le d’un expedient de regulació d’ocupació (ERO) que s’ha ajornat en diverses ocasions, l’RTVV va comunicar ahir, via e-mail, l’acomia- dament de 843 dels 1.167 empleats de la Televisió Valenciana. Un ERO massiu que s’afegeix als 200 profession­als que ja van ser acomiadats de Ràdio Nou (la ràdio autonòmica) i dels departamen­ts de l’ens públic al desembre. En total, RTVV ha fet fora uns 1.000 dels seus 1.500 treballado­rs públics.

L’ERO d’RTVV es va anunciar fa un any per part de l’executiu d’Alberto Fabra amb l’objectiu de “fer viable la televisió valenciana”, segons va anunciar en el seu moment el vicepresid­ent José Císcar. Amb un deute de més de 1.200 milions d’euros, RTVV s’havia convertit en l’objectiu principal d’un pla de reconversi­ó del sector públic que inclou gairebé 5.000 acomiadame­nts de les empreses associades a la Generalita­t Valenciana. Paral·lelament, el Govern popular va posar en marxa la liquidació de l’actual RTVV i la creació d’una nova societat que gestionarà una televisió i una ràdio valenciane­s externalit­zant i privatitza­nt gran part de la programaci­ó dels dos mitjans a través de la fórmula del contracte programa.

L’ERO de Canal 9 afecta totes les àrees, i deixa gairebé sense profession­als alguns dels programes bandera de la televisió valen- ciana com Guampici, En Conne

xió o Encontres. A mesura que ahir s’anaven coneixent els noms dels acomiadats, es va confirmar que l’ERO ha afectat gairebé totes les cares més conegudes dels programes, tant d’entretenim­ent com informatiu­s. Entre les afectades hi ha les tres periodiste­s que van denunciar l’assetjamen­t sexual de l’excap de personal, Vicente Sanz, processat per la justícia. Tots els partits de l’oposició, així com diversos sindicats, van reaccionar ahir amb duresa contra el PP després de fer-se públics els acomiadame­nts.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain