La Vanguardia (Català)

Bruce Willis, actor accionista

L’intèrpret, paladí de Marie Brizard i altres begudes del rei del vodka

- ÓSCAR CABALLERO París Servei especial

De les pel·lícules d’acció a l’accionaria­t: Bruce Willis (IdarOberst­ein, Renània-Palatinat, 1955) va acceptar 83.000 accions del grup francès Belvédère, incapaç de pagar-li els 20 milions de dòlars que li devien per aportar la seva imatge al vodka Sobieski.

Transforma­t en primer accionista del grup, el seu vot –a distància, perquè està en plena promoció de La jungla: un buen día para morir–, dimarts vinent, a favor de la reestructu­ració de la companyia, preservari­a 3.500 llocs de treball.

Willis, que ja va participar a l’assemblea general del 2010, apadrina un alcohol fort, detall políticame­nt incorrecte.

“He estat imatge de Seagram. Després em vaig casar i vaig deixar la beguda i també aquesta publicitat. Ara, amb 57 anys, he tornat a beure. I el meu paladar –admet– està d’acord amb el vodka”.

I la seva mentalitat amb la de Christophe Trylinski, fundador i president del grup, en la gestió del qual confia Willis malgrat el deute de 629 milions d’euros que pesa sobre Belvédè- re. Trylinski, enginyer aeronàutic polonès, va desembarca­r a la Borgonya el 1990... com a internacio­nal d’handbol.

Havent caigut el mur, Trylinski va decidir enllustrar el vodka, beguda aleshores popular. Amb un embotellad­or de vi, Jacques Rouvroy, llança el vodka Belvédère –el nom del palau governamen­tal del seu país– en pla elitista. Va encertar: LVMH, primera multinacio­nal del luxe, li compra l’etiqueta. Avui, el sector representa el 15% del mercat de l’alcohol nacional eslau.

El grup Belvédère es va diversific­ar amb la compra de marques cèlebres –Marie Brizard, William Peel (l’escocès més venut a França) i el 2009 va accedir al top 10 mundial d’espirituos­os. L’abril d’aquell any, Willis firma per 15 anys com a ambaixador de Sobieski. Resultat immediat, segons Trylinski: “Un milió de caixes als Estats Units”.

Si els 415 milions d’euros pagats per Marie Brizard contribuei­xen a l’enfonsamen­t del grup, el suport de Willis és indestruct­ible. Stéphanie Chatelon, la seva advocada a França, diu estar sorpresa per la seva implicació. Trylinski, menys: “Bruce ha salvat diverses vegades el món; com no podrà rescatar a Belvédère?”.

Suspens, per tant, davant la reunió de demà passat. Si Willis és el bo, el dolent seria Nicolas Miguet, tenaç president d’un grup de petits accioniste­s. Miguet diu ara haver obtingut el suport d’un pes pesant del luxe, Alain Dominique Perrin, expatró de Cartier, dimissiona­ri del consell d’administra­ció de Belvédère.

 ??  ?? De promoció. Bruce Willis promociona aquests dies la pel·lícula La jungla: un buen día para morir. A la foto surt amb la seva dona, Emma
De promoció. Bruce Willis promociona aquests dies la pel·lícula La jungla: un buen día para morir. A la foto surt amb la seva dona, Emma
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain