La Vanguardia (Català)

Flor Kirchner i sis guardaespa­tlles a París

- ROBERT MUR Buenos Aires Correspons­al

El Govern argentí manté un ferri control de canvi, que obliga els ciutadans a demanar permís a Hisenda per comprar dòlars o euros per viatjar a l’estranger. En molts casos, les peticions són denegades i, en d’altres, s’autoritza l’adquisició de quantitats irrisòries. El kirchneris­me promou el consum intern i el turisme interior. Per això, les classes mitjana i alta argen- tines s’indignen cada cop que algú proper al poder és enxampat de vacances a l’exterior. Ara es tracta de Florencia Kirchner, la filla menor de la presidenta.

La revista Noticias publica que la filla de Cristina Fernández va viatjar al gener a París i a Roma, i es va allotjar en hotels de luxe i acompanyad­a per sis guardaespa­tlles. “Les vacances secretes de la filla presidenci­al: Flor K a París amb euros i sense cep (canviari)”, titula el setmanari.

Florencia, de 22 anys i que viu amb la seva mare a la residència presidenci­al d’Olivos, es va mos- trar incòmoda en ser reconeguda per alguns turistes argentins al parisenc hotel De Buci.

La filla de Fernández va viatjar acompanyad­a també de la seva cosina Romina Mercado, de 37 anys, filla de la ministra de Desenvolup­ament Social, Alicia Kirchner, germana del difunt president Néstor Kirchner. La indignació de molts argentins va quedar patent a les xarxes socials, on es preguntave­n si Florencia havia demanat permís a Hisenda per comprar euros, i s’indignaven pel cost de viatjar amb sis guardaespa­tlles.

 ?? REUTERS / ARXIU ?? Fernández i la seva filla Florencia
REUTERS / ARXIU Fernández i la seva filla Florencia
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain