La Vanguardia (Català)

La nuesa de ‘David’ i la ‘Venus de Milo’ divideix els japonesos

- ISIDRE AMBRÓS Pequín Correspons­al

Els prop de 15.000 habitants de la petita localitat japonesa d’Okuizumo, a la prefectura occidental de Shimane, estan agitats com mai. El desassosse­c va arribar amb l’estiu.

Per aquestes dates les autoritats van inaugurar unes rèpliques del David de Miquel Àn

gel i de la Venus de Milo. Les escultures, de cinc metres d’altura, estan ubicades en un parc públic, envoltades per camps de beisbol, pistes de tennis i un parc infantil. Van ser una donació de l’empresari Kazuo Wakatsuki, que va dir que ho feia per permetre als nens “ser a prop de l’autèntic art”, segons va declarar el constructo­r japonès al diari

Yomiuri.

La presència d’aquestes reproducci­ons ha dividit, tanmateix, els habitants d’Okuizumo. Molts d’ells consideren que és inapropiat mostrar aquests cossos nus. “Aquestes estàtues represente­n unes persones nues, un estil artístic molt rar a la nostra regió i la gent pensa que això no és apropiat per als seus fills”, ha assenyalat un funcionari municipal al diari. “És la primera vegada que tenim aquest tipus d’escultures aquí, el que potser pertorba alguns ciutadans”, van afegir les mateixes fonts.

Per la seva part, l’alcalde de la localitat, malgrat acceptar la perplexita­t inicial d’alguns veïns, espera que amb el temps s’acostumin a aquestes dues escultures i “sàpiguen apreciar la seva bellesa, alhora que serveixin per a les classes d’art de l’escola”, ha assenyalat el responsabl­e municipal.

 ?? AFP ?? El gegantí David nipó
AFP El gegantí David nipó
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain