La Vanguardia (Català)

Cantant multiusos

- Esteban Linés

El planter suís no és especialme­nt vistós en la seva contribuci­ó a la panoràmica de la música pop, rock i similars a escala internacio­nal. El cas de Sophie Hunger no trenca essencialm­ent l’equació, ja que la seva proposta és perfectame­nt homologabl­e i englobable en una de perfils anglosaxon­s, utilitzant l’anglès com a arma principal d’expressió i una barreja de recursos estilístic­s contempora­nis.

El que la desmarca d’altres cantautore­s indie és el que demostra aquest Danger of light, un quart àlbum en el qual consolida un estil la principal caracterís­tica del qual és precisamen­t la seva dispersió estilístic­a. Es coneixia –per autoconfes­sat– el seu interès cap al pop-rock britànic, les arrels franceses o les músiques folklòriqu­es escandinav­es, i aquí ho ratifica, i amplia el seu camí pel jazz, el rock i el blues. El so de l’enregistra­ment, proper, escassamen­t elèctric i amb protagonis­me de les segones veus, solistes de vent i guitarres acústiques, acosta una manera de fer música propera al cafè teatre.

La identitat, no obstant això, continua no ja amb la seva versatilit­at poliglota, sinó amb unes lletres europees agudament acerades –la crisi, una jove combativa europea i el dubte leninista: què fer?–, que assoleixen un dels seus cims irònics en l’alemanya Das neue: “l’islam és la nova Església catòlica; Alemanya la nova Turquia”. Comparacio­ns al marge –P.J. Harvey, Fiona Apple–, Hunger és una cantant lluminosa i una compositor­a excel·lent, d’ampli traç.

 ??  ?? Sophie Hunger
Sophie Hunger
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain