La Vanguardia (Català)

Simbiosi musical al Palau

- CRISTINA VIZCAÍNO-DESPLÀ Barcelona

El Palau de la Música és l’escenari escollit per Sabadell, més Música i la Cobla Simfònica Catalana per celebrar el seu desè aniversa-

ri. Ho faran amb un concert especial integrat en el marc del cicle Tardes al Palau, que va començar amb força diumenge passat en mans del Cor Jove de l’Orfeó Català i el Cor Jove dels Països Catalans.

Dirigida pel seu titular, Marcel Sabaté, i acompanyad­a per Jordi Molina (tenora) i Francesc Burrull (piano), la Cobla Simfònica Catalana ve disposada a demostrar la seva varietat de registres i a explorar les seves possibilit­ats més enllà de la música tradiciona­l i popular catalana pròpia d’aquesta mena de formacions.

Amb aquest objectiu fusionador en ment, el programa

del concert presenta diverses peces d’alt nivell i dificultat produïdes per diversos compositor­s catalans. Començarà amb Madrigal en forma de sardana, obra del celebrat compositor Xavier Montsalvat­ge, el centenari del qual es va commemorar l’any passat. A continuaci­ó Jordi Molina intepretar­à Centenari, una peça del compositor gironí Francesc Cassú, amb una gran varietat de matisos i passatges. La seguirà Impression­s Camperoles, de Joaquim Serra, un dels compositor­s més importants i celebrats de música per a cobla.

El vent de la nit, del compositor blanenc Xavier González Ranchal, obrirà la segona part del concert. És una obra avantguard­ista que servirà d’avantsala al plat fort de la tarda: la Suite Mediterràn­ia, composta i interpreta­da per Francesc Burrull. Aquesta peça posarà el colofó a la celebració combinant la cobla amb el jazz fins aconseguir una simbiosi perfecta, i demostrarà que és possible la fusió i el diàleg musical entre dos gèneres amb uns estils i ritmes tan diferents l’un de l’altre.

 ?? PALAU DE LA MUSICA ?? La Cobla Simfònica Catalana dirigida per Marcel Sabaté
PALAU DE LA MUSICA La Cobla Simfònica Catalana dirigida per Marcel Sabaté

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain