La Vanguardia (Català)

“No n’hi ha prou amb dos triomfs”

Pascual destaca la capacitat de reacció i reitera que el títol és l’únic objectiu

- JUAN ANTONIO CASANOVA Vitòria

Confiança, paciència, l’aparició estel·lar de Navarro i la decisiva de Rabaseda i Oleson. Així es va fabricar la treballada victòria que porta el Barça Regal a la seva quarta final consecutiv­a de la Copa. Així ho va reconèixer Xavi Pascual, que va insistir que “hem vingut a Vitòria a guanyar el títol i no estarem contents fins que ho aconseguim; no en tenim prou amb haver guanyat aquests dos partits”.

XAVI PASCUAL “Navarro ha estat bé, amb la pilota i sense la pilota; es troba millor físicament” ZAN TABAK “Ha guanyat l’equip que ha estat millor de principi a fi, i ha estat frustrant”

“Hem començat malament, perquè ells juguen amb molt ímpetu i molta agressivit­at –va considerar el tècnic barcelonis­ta–. Hem començat fallant molt, sobretot els tirs de dos, cosa estranya en nosaltres, però hem sabut enganxarno­s al partit i aquesta ha estat la clau. Hem arribat amb opcions i en l’últim quart hem pogut escapolir-nos”.

“Sabíem que el partit seria dur. Hem tingut bona circulació i encert en la línia de tres punts. També un bon control del rebot, que s’ha vist clarament en la segona part. Això també ha acabat sent decisiu”, va assenyalar Pascual, que va voler destacar el paper de Navarro. “Juan Carlos ha estat molt bé, amb la pilota i sense la pilota, s’ha pogut moure, crear espais i bloquejos. Es troba una mica millor físicament i això és fonamental, encara que no està al cent per cent. Estant molt per sota de la seva condició física ha jugat molt bé”.

“Estic molt content d’haver arribat fins aquí”, va dir el mateix Navarro, que confia estar encara millor a la final d’aquesta tarda. “Ha estat sort. A la Copa t’ho jugues tot a un partit i en el quart període hem estat més encertats que ells”.

Pascual també va tenir paraules d’elogi per a Marcelinho: “Ha esperat el seu moment i ha fet un últim quart excel·lent”. I va descartar que els cops que van patir Jawai i Oleson els puguin apartar de la final: “En principi crec que no tenen cap mena d’importànci­a. Oleson, més que el cop que ha rebut a una cuixa, s’ha retirat per cansament”.

“Era molt important mantenir el ritme perquè no agafessin avantatges”, va assenyalar Sada, per qui “la classifica­ció per a la Copa ha estat clau després d’una temporada bastant irregular”.

El desenllaç no va tenir rèplica per part del tècnic del Caja Laboral, Zan Tabak: “Ha guanyat l’equip que ha estat millor de principi a fi. Durant tres quarts hem competit. Hem jugat bé fins a l’últim quart, però llavors hem tingut una aturada en atac que ha perjudicat la nostra defensa. Ha estat frustrant”.

“Una pena molt gran el que ha passat l’últim quart. Sentim molta impotència. Hem perdut el nord i la pilota no arribava enlloc”, es lamentava Nocioni. “El Barcelona és el de tota la vida. Malgrat la davallada que va tenir a principis de temporada no ha perdut cap dels partits que havia de guanyar i ara és on havia de ser en totes les competicio­ns. Avui ha dominat el joc interior. Aquí ens ha matat. I té Juan Carlos Navarro, que és el Manu (Ginóbili) d’Espanya”. Una lloança monumental venint d’un argentí.

 ?? DAVID AGUILAR / EFE ?? Marcelinho Huertas llança davant la presència d’Heurtel i Lampe
DAVID AGUILAR / EFE Marcelinho Huertas llança davant la presència d’Heurtel i Lampe
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain