La Vanguardia (Català)

Matinal de futbol i Gran Germà

El Barça, amb Vilanova al timó des de Nova York, juga a les dotze amb rotacions davant el Getafe

- ANTONI LÓPEZ Barcelona

“Si ens llevem ben d’hora, ben d’hora, ben d’hora, i ens posem a pencar sense retrets, serem un país imparable”. La frase de Josep Guardiola en rebre la Medalla d’Honor del Parlament adquireix sentit per al partit d’avui. El Barcelona matinarà per rebre el Getafe al migdia amb la idea de continuar imparable al Camp Nou. És un partit amb diversos elements col·laterals d’interès, però sobretot és un partit més transcende­nt del que sembla. El cos tècnic blaugrana és conscient de la necessitat d’aplegar punts en aquest estiuet de la temporada –avui i dissabte vinent a Granada– per poder afrontar amb provisions de reserva a la Lliga el següent cicle, vertiginós, amb enfrontame­nts al Milan a la Lliga de Campions i al Reial Madrid a la Copa.

L’horari del matx ha provocat canvis en la rutina de l’equip d’acord amb l’opinió dels metges i els preparador­s físics. La plantilla, amb 20 jugadors convocats, es va concentrar ahir al vespre en un hotel “per sopar de manera adequada i esmorzar a l’hora correcta”, va explicar Jordi Roura. Els futboliste­s matinaran, però el que es llevarà abans que canti el gall serà Tito Vilanova. Des de Nova York, on prosseguei­x el tractament de la seva malaltia, l’entrenador està permanentm­ent informat del minut a minut de la plantilla. Veu els partits, hi intervé, parla amb Roura a la mitja part, compon les alineacion­s en funció de l’estat dels seus jugadors i els informes del rival. Meravelles de la tècnica. “Tenim un sistema de càmeres que li permet fins i tot veure els entrenamen­ts”, va revelar el segon entrenador.

Tito és com el vigilant omnipresen­t Gran Germà descrit per Orwell a 1984. Controla (no reprimeix com el sinistre personatge orwel·lià) des de la distància. “No vol dir que sigui el mateix que si fos aquí, però sí que s’hi acosta molt”, va dir Roura, que va insistir en el magnífic estat físic del seu superior: “Es troba molt bé i està més actiu que mai”.

Per tal d’anar treballant el partit, que començarà a les sis de la matinada a Nova York, Vilanova haurà d’estar desvetllat com a molt tard a les quatre. Això sí que és llevar-se ben d’hora. Ni Xavi quan va a buscar bolets. Per cert, el cervell de Terrassa és una de les circumstàn­cies accessòrie­s que figuren a la pissarra virtual de Vilanova. Està lesionat i es perdrà el seu primer partit de Lliga –i el pròxim–, amb la qual cosa la destil·ladora de joc serà propietat de Thiago. Malgrat la seva incidència decisiva en el model, l’equip ha saldat amb tres victòri- es i un empat (a casa davant el Benfica) els quatre partits sense Xavi d’aquesta temporada.

A 6.000 km, Vilanova analitza un altre condiciona­nt, el virus FIFA, un factor que va arribar a causar pànic en campanyes pretèrites però que aquest any ha quedat absolutame­nt sota control. El Barça ha guanyat i golejat en els quatre matxs disputats aquesta temporada al retorn de compromiso­s internacio­nals de seleccions. Contra aquest virus es prescriu l’administra­ció controlada de rotacions per conservar la frescor d’una plantilla amb símptomes de càstig. “Venim de dos partits al camp del Madrid i del València molt intensos, s’han jugat partits internacio­nals amb un viatge llarg (a Qatar) en el cas dels espanyols. Algun jugador sí que està fatigat o una mica cansat”, va admetre Roura. S’anuncien, doncs, nombroses novetats en un onze inicial en el qual Adriano, Song, Thiago, Alexis i Villa poden tenir un lloc assignat des de la distància.

Des de Barcelona, Roura espera que l’equip no surti abaltit i curt de son: “Ens entrenem cada dia a aquesta hora, però no és el mateix entrenar que competir. Intentarem que la gent surti amb la màxima intensitat possible, que es fiquin en el partit des del començamen­t”.

 ?? JORDI ROVIRALTA ?? El Camp Nou, ahir a les dotze del migdia; avui, a la mateixa hora, el Barça tornarà a jugar un partit de Lliga, com fa 47 anys
JORDI ROVIRALTA El Camp Nou, ahir a les dotze del migdia; avui, a la mateixa hora, el Barça tornarà a jugar un partit de Lliga, com fa 47 anys
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain