La Vanguardia (Català)

El repte de guanyar fora

Aguirre promet jugar com a casa per doblegar l’athletic a San Mamés

- RAMÓN ÁLVAREZ Barcelona

Per confirmar la resurrecci­ó del seu equip, sense deixar cap escletxa de dubte entre els més incrèduls, a Javier Aguirre només li falta guanyar fora de casa. Després d’haver aconseguit portar l’Espanyol des de l’última posició de la taula als cinc punts del descens amb què arrencava la jornada, el tècnic només té aquesta assignatur­a pendent, que pot acabar sent necessària per aconseguir el repte de mantenir l’equip a Primera. Per això, després dels tres empats que han sumat els seus a domicili –inclòs el del Bernabeu–, Aguirre ha decidit donar un pas més endavant a San Mamés i exportar el joc que tan bé rendibilit­za a Cornellà.

“Sí, ja toca... jugar millor que ho vam fer a Granada, Saragossa i al Bernabeu, perquè la nostra intenció és guanyar, sempre inten- tem fer-ho –va respondre el tècnic sobre aquests tres punts que tant es fan esperar fora de casa–. Des de fa dos mesos estem buscant la nostra identitat. És clar que fins ara ens hem adaptat més a les caracterís­tiques del rival que a posar un segell propi. Hem anat tapant forats i sumant punts que ens han permès començar a treballar en altres aspectes. Aquest serà un partit molt complicat, espero que bonic de veure i interessan­t de jugar”.

Al marge d’aquesta nova imatge com a visitant que va prometre el tècnic, el duel d’aquest vespre a San Mamés té una gran importànci­a per a Aguirre. Primer, per aquest potencial competitiu de l’Athletic com a local que l’Es- panyol està obligat a igualar per aconseguir l’anhelada victòria a domicili. I segon, perquè l’Athletic s’ha convertit en un altre rival directe per a l’Espanyol en trobar-se a un sol punt per sobre de la taula.

Les importants baixes amb què es presentarà l’equip de Bielsa seran, sens dubte, un avantatge, tot i que Aguirre va voler desconfiar-ne. El xilè no podrà comptar amb Amorebieta, que es va lesionar amb Veneçuela; Gurpegi, que es va fer mal aquesta setmana durant un entrenamen­t, i Ekiza. Tot i que ja no forma part de l’onze titular, també és baixa Llorente, artífex que l’Espanyol acabés empatant a Cornellà un partit que anava guanyant 2-0 al descans a la primera volta. “El míster té una plantilla molt àmplia, té en San José i Iturraspe una magnífica solució, i Aduriz, per exemple, està tenint un gran rendiment i està fent una temporada impression­ant”, va considerar Aguirre. L’exvalencia­nista, de fet, té en l’Espanyol un dels seus equips fetitxe i ja li ha marcat sis gols. Anul·lar-lo avui serà decisiu.

L’Espanyol també va arribar ahir amb baixes a Bilbao: la del sancionat –i que encara no ha fet net– Baena, la del lesionat Cristian Gómez i la de Wakaso, que ahir va disputar el tercer i quart lloc de la Copa de l’Àfrica. Tanmateix, Aguirre recupera dos ho-

EL SALT “Ja toca jugar millor que a Granada, a Saragossa, al Bernabeu”

EL CAMÍ “Ara busquem la nostra identitat, fins ara hem anat tapant forats i sumant”

mes clau: Javi López, que disputarà el lloc al reaparegut Mattioni al lateral dret, i Víctor Sánchez, que acompanyar­à Forlín en el doble pivot del centre del camp per aportar sortida de pilota. Això si finalment el míster no prova alguna de les seves variants en el dibuix tàctic. No és, però, el que ha estat assajant aquests dies a Sant Adrià.

Ahir, l’equip va culminar els seus preparatiu­s a Lezama en un ambient distès, després que el mateix Aguirre apostés a mitja setmana per un pla de viatge que tindrà l’equip dues nits a Bilbao. A la ciutat esportiva de l’Athletic, el mexicà va coincidir amb Marcelo Bielsa, a qui va saludar afectuosam­ent. Es coneixen des que Aguirre jugava a Mèxic i Bielsa entrenava el planter de l’Atlas de Guadalajar­a. “Jo jugava al Chivas i vivíem a prop, teníem grans tertúlies, amb Alfredo Tena també. És un excel·lent entrenador i excel·lent persona”, va revelar el mexicà.

 ?? MIGUEL TOÑA / EFE ?? Javier Aguirre, ahir, durant l’entrenamen­t celebrat als terrenys de Lezama
MIGUEL TOÑA / EFE Javier Aguirre, ahir, durant l’entrenamen­t celebrat als terrenys de Lezama
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain