La Vanguardia (Català)

Cipollini es dopava quan va guanyar el Mundial

- EUSEBIO VAL Roma. Correspons­al

Un altre ídol del ciclisme destruït. La Gazzetta dello Sport va publicar ahir en exclusiva els documents que provarien el dopatge de Mario Cipollini l’any 2002, el més reeixit de la seva carrera, en què va guanyar el campionat del món, disputat a Zolder (Bèlgica).

“Cipollini, un mite fet miques”, va titular la seva informació el rotatiu italià, que va tenir accés al material segrestat per la Guàrdia Civil espanyola durant l’operació Port i que serveix de base al procés en curs contra Eufemiano Fuentes.

Sembla que els documents no deixen escletxa per als dubtes. Són uns apunts manuscrits, amb un calendari molt clar sobre les transfusio­ns fetes i els tractament­s amb EPO, hormones i anabolitza­nts. Tot està registrat fins al més mínim detall. El velocista italià era anomenat Maria als papers de Fuentes. També hi figuren els pagaments que es van fer al metge espanyol, el fax de la casa del ciclista a Itàlia i altres detalls. Cipollini, que es va retirar el 2008 després d’una dilatada trajectòri­a, va preferir no fer comentaris fins a estudiar bé els documents.

La notícia va tenir un fort impacte. La van recollir els principals informatiu­s de ràdio i televisió. Després del cas Armstrong i del que està emergint del procés a Espanya, ningú no dubta que els documents són autèntics.

 ?? ARXIU ?? Mario Cipollini
ARXIU Mario Cipollini

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain