La Vanguardia (Català)

Cinc tripulants perden la vida en un creuer

Les víctimes participav­en en un simulacre de rescat a les illes Canàries

- SILVIA FERNÁNDEZ Las Palmas de Gran Canaria

Una fallada en el sistema de baixada i pujada d’un dels 14 bots salvavides o

tenders del creuer Thomson Majesty va provocar ahir la mort de cinc dels seus tripulants i ferides a tres més, quan estaven duent a terme un simulacre al port de Santa Cruz de La Palma (Canàries).

L’embarcació, que havia arribat a primera hora del matí a l’illa canària procedent de Las Palmas de Gran Canaria, transporta­va a uns 1.500 passatgers, majoritàri­ament britànics i que no van patir cap mal. A les tres de la tarda d’ahir era prevista la seva sortida cap a Funchal (Madeira), que ara està pendent de l’evolució de la investigac­ió.

L’accident es va produir quan s’hissava el tercer dels bots provats ahir, en una maniobra que es realitza amb periodicit­at als vaixells. Quan s’estava elevant el tender, el cable de proa es va trencar, provocant la caiguda al mar en vertical del bot des d’una altura d’uns 20 metres, segons va indicar ahir el director de l’àrea d’Explotació de l’Autoritat Portuària de Santa Cruz de Tenerife, Leandro Melgar. “Cinc tripulants van quedar atrapats a l’interior del bot, de cap per avall amb la quilla al sol i no van poder sortir”, va explicar ahir. Segons va assenyalar, el que va passar és un “incident rar” que no ha succeït mai a cap dels ports canaris, que mouen l’any més de milió i mig de creueriste­s. “És una cosa excepciona­l i no previsible”, va assenya-

Mentre s’hissava un bot, es va trencar un cable i va caure al buit, tot atrapant les víctimes a sota

lar Melgar, que va descartar que el que ha succeït es pugui atribuir a l’antiguitat del vaixell, de bandera maltesa, construït el 1992 i que fa xàrter per Thomson Cruises a l’empresa xipriota Louis Cruises. “No és d’avançada edat per a la navegació”, va indicar el director comercial de l’Autoritat Portuària, Airán Díaz. Dels cinc morts, tres són de nacionalit­at indonèsia, un filipí i un altre ghanès. Quant als tres ferits, dos que es troben ingressats a l’hospital de La Palma són grecs i un tercer, que va patir ferides lleus i que ja es troba al vaixell, és filipí.

El Thomson Majesty ja va patir un altre incident el 2010, quan una ona gegant va provocar la mort de dos passatgers. Llavors operava sota el nom de

Louis Majesty per a la seva empresa propietàri­a, Louis Cruises.

 ?? DESIREE MARTÍN / AFP ??
DESIREE MARTÍN / AFP
 ?? CARLOS ACIEGO / EFE ?? Una embarcació de Salvament Marítim i el bot bolcat al costat del creuer
CARLOS ACIEGO / EFE Una embarcació de Salvament Marítim i el bot bolcat al costat del creuer

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain