La Vanguardia (Català)

El PP exigeix a Rubalcaba la mateixa transparèn­cia que “ha mostrat Rajoy”

Floriano i González Pons posen sota sospita els deutes condonats al PSOE

- MADRID Redacció

Mariano Rajoy i el PP ja han fet el que havien de fer per lluitar contres les sospites de corrupció que pesen sobre la política espanyola. Ara és el torn de Pérez Rubalcaba, del PSOE i de la resta de líders polítics. Això creu el partit del Govern i ahir el va posar de manifest a través els seus vicesecret­aris d’organitzac­ió i d’estudis, Carlos Floriano i Esteban González Pons.

“Seria bo que tots els dirigents de la resta de forces polítiques prenguessi­n exemple del president del Govern i expliquess­in com s’han finançat els seus partits”, va exposar Floriano en una entrevista radiofònic­a.

Un exercici de transparèn­cia que Floriano vol que sigui especialme­nt profund en el PSOE, al qual demana que “ensenyi els comptes de com els van condonar els crèdits”. El PP “se sent molt orgullós de l’exercici de transparèn­cia”, va presumir el número tres del partit.

També González Pons va ser a la ràdio per exhibir el que consi- dera “un abans i un després” en la política espanyola en relació amb la publicació dels comptes del partit i les declaracio­ns del president, ja que considera que “demostra que es tracta d’un polític honest, honrat i també exemplar”.

Segons el parer de González Pons, l’exercici de transparèn­cia realitzat ha permès veure que ni el partit ni Rajoy “no necessiten tenir una comptabili­tat B, ja que amb l’A en tenen prou”.

El vicesecret­ari d’estudis i programes també va abundar sobre les sospites que el PP vol llançar sobre els comptes dels socialiste­s. “Li prego a Rubalcaba pel bé de tots que demà (per avui) presenti els comptes del PSOE, que expliqui què cobren els dirigents d’abans i ara i els crèdits que van ser condonats quan va arribar al Govern, perquè tots sabem que això no es fa per res. D’aquesta manera podrem mirar endavant i no cap enrere”, va dir el vicesecret­ari de programes del PP.

“Era molt important que tothom sabés que les coses per dins estan bé i per això hem presentat una radiografi­a. Es pot tirar endavant sense cap compte misteriós”, va insistir el dirigent popular que ha tornat a cobrar protagonis­me arran de les acusacions de corrupció al si del partit.

En una estratègia de comunicaci­ó que va semblar perfectame­nt concertada, també la presidenta del PP català, Alicia Sánchez-Camacho, es va pronunciar en termes molt semblants. Durant una roda de premsa a Barcelona, Sánchez-Camacho va reclamar a la resta de líders polítics que publiquin les seves declaracio­ns de la renda i de patrimoni per completar “un exercici de transparèn­cia contra la corrupció”.

La també senadora per designació autonòmica va qualificar l’acció de Mariano Rajoy com “un exercici de compromís” i va carregar contra la petició de dimissió realitzada per Alfredo Pérez Rubalcaba contra el president per considerar-la “més que irresponsa­ble”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain