La Vanguardia (Català)

Intensitat elevada

- Lloc i data: Apolo (9/II/2013) RAMON SÚRIO

L’Aloud Music Festival va finalitzar amb un ple a Apol·lo propiciat pels seus dos caps de cartell. El grup basc Lisabö va venir a exposar el seu magisteri posthardco­re, amb la contundènc­ia d’una formació que dobla veus, bateries, baixos i guitarres. Un so opulent i esquinçat que uneix essència punk amb voluntat sorollista.

Ja a les acaballes de la gira del seu aclamat Animalia lotsatuen putzua, Lisabö es manté com un expeditiu sextet que barreja ritmes afilats com navalles amb missatges en eusquera; uns crits que sonen com un al·le- gat atàvic, com un reflex sonor de la desesperac­ió actual, integrats a una música molt física que surt beneficiad­a de la litúrgia del directe.

Els madrilenys Toundra són menys transcende­nts però això no impedeix que el proteic rock instrument­al del seu nou disc

III figuri entre el millor del 2012. El seu conglomera­t de postrock, metal i èpica progressiv­a es va veure ratificat en directe per diversos convidats, entre els quals va destacar un sextet de corda. Altres detalls, en forma de teclat, trompeta o guitarra acústica, els van ajudar a dimensiona­r un so que aglutina crescendos enverinats, riffs hard i emo-core depressiu. Va ser un debut que va servir a Toundra per escenifica­r el seu ascens a primera divisió del rock alternatiu.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain