La Vanguardia (Català)

Vilanova substituei­x la pugna política per una batalla de caramels

- RAMON FRANCÀS Vilanova i la Geltrú

Vilanova i la Geltrú va aparcar ahir durant unes hores la tensió política municipal després de no salvar dijous l’alcaldessa Neus Lloveras una qüestió de confiança. A la mateixa hora en què es debatia la qüestió de confiança la ciutat ja es deslliurav­a a una dolça i enganxosa batalla de merenga. Des de la pastisseri­a Blanch es va deixar caure un pastís de 30 quilos de merenga (5 litres de cla- ra d’ou muntada). A més, la batalla política va deixar pas ahir a una dolça guerra de caramels per tota la ciutat que va finalitzar amb batalles campals finals a la plaça de la Vila. Es van llançar més de 60 tones de caramels. Hi van participar un total de 8.200 parelles saltant i ballant mentre llançaven la dolça munició per tota la ciutat. Ells es van abillar amb americanes i armilles i elles amb el tradiciona­l mantó de Manila.

Des del balcó municipal van seguir l’acte central convidats com el conseller de Territori i Sostenibil­itat, Santi Vila; el secretari d’Afers Exteriors, Carles Sala; el director general de Barcelona Mobile World Capital, Ginés Alarcón; els periodiste­s i presentado­rs Elisabet Carnicé i Pere Tàpias o els actors Ferran Rañé, Toni Albà, Dafnis Balduz i Fermí Fernández. Malgrat unes dècimes de febre, l’alcaldessa de Vilanova va rebre els convidats mentre afirmava a La Vanguardia que “les Comparses és l’acte festiu més emblemàtic de Vilanova”.

Neus Lloveras va dir que “malgrat la crisi, Vilanova no ha volgut renunciar al seu carnaval, ja que la participac­ió no para de créixer”. També va afegir, preguntada per la tensió i la incertesa sobre el futur polític municipal, que és saludable que el carnaval ens permeti fer un parèntesi en el dia a dia”.

A Vilanova, Sa Majestat Carnestolt­es va arribar divendres en goleta al port de la ciutat i va pronunciar el pregó amb la col·la-

Sitges es prepara per a la gran desfilada que se celebra demà i en la qual s’esperen uns 300.000 visitants

boració de la televisió comarcal, Canal Blau, que va arribar a emetre un informatiu amb la falsa notícia de la candidatur­a del president de Vueling i exministre per presidir l’alcaldia de la ciutat. Ja se sap que per Carnaval, tot s’hi val. A Sitges el Carnestolt­es, un presumpte bandoler català ressuscita­t amb aires de western, va arribar dijous, batejat com a Panxampla. També a Sitges va sortir abans-d’ahir a la nit la primera de les grans rues. La més destacada, que espera rebre 300.000 visitants, omplirà la Blanca Subur de color, música, bullícia i espectacle la nit de demà dimarts. Els carnavals del Garraf han retallat encara més els seus pressupost­os i augmentat la seguretat.

 ?? PEPO SUBIRANAS ?? La plaça de la Vila va ser escenari d’una dolça i intensa batalla
PEPO SUBIRANAS La plaça de la Vila va ser escenari d’una dolça i intensa batalla

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain