La Vanguardia (Català)

“Un torneig exquisit”

El vestidor es reivindica i Pascual destaca que el Barça ho va fer “gairebé perfecte”

- JUAN ANTONIO CASANOVA Vitòria

EL MISSATGE DE SADA “Als que dubtaven de nosaltres, aquí tenen la Copa; la gent té poca memòria o selectiva” LA FELICITAT DE ROSELL “Per damunt de tot, el que marca la diferència és l’actitud; n’estem molt orgullosos”

Ara sí. No n’hi havia prou amb eliminar el favorit i l’amfitrió. Ahir sí que va poder celebrar el Barcelona Regal l’objectiu complert, que només era un: guanyar la Copa. La número 23 de la història per a ells, la desena amb un format de fase final i la sisena ja del segle. Per això Xavi Pascual va poder proclamar amb orgull després de la final: “Estem francament contents. Ha estat un torneig exquisit. Hem estat extraordin­aris tàcticamen­t, hem guanyat dos partits amb mal percentatg­e de triples però amb molt bona distribuci­ó de pilota. Sí, ha estat un torneig gairebé perfecte”.

I un títol especial, amb gust de reivindica­ció. La banqueta del Barcelona es va passar els dos últims minuts dreta, saltant i celebrant-ho. Era una victòria amb un missatge, amb una dedicatòri­a clara. Hi havia un punt de ràbia en l’alegria dels jugadors. “A tots els que dubtaven de nosaltres: aquí tenen la Copa”, deia Sa- da. “La gent té poca memòria o memòria selectiva. Sembla mentida que es pugui dubtar d’aquest Barça. Aquesta Copa era un repte per a nosaltres i ho hem aconseguit”, va afegir el base català.

L’equip ha rebut crítiques per la seva marxa irregular a la Lliga Endesa però, lluny d’enfonsar-se, aquests entrebancs han fet sortir el millor dels jugadors. “Les vuit derrotes han fet que guanyem aquest torneig. Ens han fet més forts i en els moments complicats ens ha fet estar tranquils”, raonava Sada sobre la metamorfos­i. N’hem vist de tots colors i això ha fet que milloréssi­m. Hem guanyat els tres millors equips. Som justos vencedors”, insistia Sada. “Ara toca gaudir-ne. Ha estat un torneig dur. Contra el Madrid hi va haver un parell de moments en què ens n’anàvem a casa però la mentalitat i la fe ha fet que guanyéssim la Copa”, va valorar.

En la mateixa direcció es manifestav­a Marcelinho Huertas. “Hem passat moments difícils però hem tirat cap endavant amb molt esforç i ha valgut la pena”, deia el brasiler.

També Xavi Rabaseda demanava respecte: “Hem rebut crítiques però hem sabut tirar endavant i ha valgut la pena. Teníem una oportunita­t que no podíem deixar escapar i hem anat a totes”. En canvi, Jasikevici­us, que tot i que no va jugar la final va guanyar una altra Copa amb el Barça deu anys després, va admetre no haver estat a l’altura. “Els comentaris han estat justos. No havíem jugat bé. Hem tingut massa alts i baixos. Ara a veure si podem seguir aquesta línia positiva”.

Així que el rellotge va quedar a zero, Erazem Lorbek va agafar amb els braços Xavi Pascual i el va aixecar un pam de terra. Tots volien donar el seu suport al tècnic, que va fugir de les paraules de revenja. “A mi el que em mola és guanyar. El que passa és que les derrotes en l’esport et pesen tota la vida i la victòria és efímera”, va argumentar abans de deixar un missatge els seus detractors: “No podem agradar a tothom. Ja ho sabem”.

El que sí que va sortir en defensa del projecte del bàsquet va ser el president Sandro Rosell. “Es tracta de guanyar quan toca. És el que importa. Però per sobre d’això, al vestidor els he dit que l’actitud que han demostrat és la que et porta a fer les coses bé. És el que marca la diferència. Així que estem molt orgullosos dels nostres jugadors”.

La unió de l’equip es va veure al vestidor mentre Lorbek i Tomic destapaven el cava dels campions i cobra més sentit quan Navarro no ha pogut estar al cent per cent. “Jo sempre he cregut en els meus companys. Quan no em surten les coses bé, ells s’hi han implicat molt. Han tret el millor en els moments importants”, va comentar el capità.

“Hem necessitat tots els jugadors per aixecar la Copa”, es congratula­va Ante Tomic. “Sabem el que significa ser al Barcelona, som un equip gran”, intervenia Mickeal. Del primer fins a l’últim. “És un gran sentiment. Estic content”, celebrava Oleson. “És una alegria enorme. Era un dels objectius de la temporada. Aquesta Copa era per a nosaltres i no la podia guanyar ningú més”, afirmava Jasikevici­us. Dijous juguen a Tel Aviv.

 ?? DAVID AGUILAR / EFE ?? Pete Mickeal, escollit millor jugador del torneig, lluita a terra per una pilota amb el jugador del València Rodrigo San Miguel
DAVID AGUILAR / EFE Pete Mickeal, escollit millor jugador del torneig, lluita a terra per una pilota amb el jugador del València Rodrigo San Miguel

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain