La Vanguardia (Català)

El debut del Biel, el Nil i la Xènia

Molts pares s’animen a portar els fills a visitar el Camp Nou per primer cop

- CARLES RUIPÉREZ Barcelona

No busqueu el seu nom a la fitxa del col·legiat Iglesias Villanueva. No el trobareu ni entre els titulars ni amb els suplents. Tampoc no sortirà a l’estadístic­a oficial del partit. Però al Barça-Getafe va debutar en Biel amb la samarreta del Barcelona al Camp Nou. Portava el número 29 a l’esquena personalit­zada amb el seu nom sobre el dorsal, el mateix que el dia que va néixer. Els seus cognoms són Cabezas Carbó, només té 8 mesos i ahir va trepitjar –no pel seu propi peu– l’Estadi en el seu baptisme blaugrana.

No va ser l’únic. Va ser un fenomen generalitz­at. Aprofitant l’horari matutí, molts pares es van animar a permetre que els

UN RECORD INESBORRAB­LE “Quan el nen sigui gran li ensenyarem les fotos per explicar-li com va ser la seva estrena” EL VESTIDOR ENCANTAT “Com més partits al matí, millor”, demana Thiago; “Semblàvem juvenils”, recorda Tello TERCERA MILLOR ENTRADA 85.610 espectador­s van poblar la grada, deu mil persones més que en l’última visita del Getafe

més petits de casa coneguessi­n de primera mà el coliseu barcelonis­ta. La data d’ahir quedarà marcada en vermell per a moltes famílies de culers i passarà al record col·lectiu, quedarà immortalit­zada a l’àlbum fotogràfic familiar i serà un matí que sortirà a les converses de sobretaula durant anys. El planter de barcelonis­tes no s’atura. Ahir tots van viure l’inici d’una cosa especial.

La veritat és que no semblava que els nervis de la primera vegada passessin factura al Biel perquè, a falta de mitja hora perquè comencés el partit, dormia plàcidamen­t. “Encara és petit per assabentar-se’n, però sempre riu quan li cantem l’himne del Barça. L’hem portat perquè era el somni del pare”, relata la Marta. “Li ensenyarem les fotos i l’hi explicarem”, afegeix l’Adrià. “Si juguen més tard de les cinc és impossible venir”, protesta ella.

La novetat va triomfar. El públic va fer l’onada. I l’experiment va agradar al vestidor. “Com més partits a aquesta hora, millor”, demanava Thiago Alcántara. “Si hem de tornar a jugar a aquesta hora, no hi tindrem inconvenie­nt”, assegurava Gerard Piqué. “La llum del sol m’ha recordat els partits de juvenil”, rememorava Cristian Tello. “Ha estat estrany dir bon dia en comptes de bona nit, però ha estat un matí de futbol ben bonic”, admetia Andoni Zubizarret­a. “L’afició ha estat molt bé. Hem viscut una gran festa, amb molts nens, i s’ha vist un gran espectacle”, aplaudia Jordi Roura.

El futbol és de la canalla. Les seves ganes de jugar el mantindran viu. La seva passió per un equip el perseverar­à. El futur és seu. Del Club Super 3 passaran a ser socis del Barça. Canviaran mirar a la tele la sèrie d’Oliver i Benji per presenciar en directe el joc de Messi i Valdés. Només el temps dirà si en Biel serà el típic culer patidor de mena o el nou prototip de jove aficionat que es menja el món quan parla del Barça. L’ocasió, doncs, era excepciona­l per fer-los tornar al camp. Feia 47 anys que el Barcelona no jugava a casa un partit de Lliga a l’hora del vermut, o del brunch, com diuen ara els moderns. I la parròquia va respondre. Només el clàssic contra el Madrid i la visita de l’Atlètic, el segon classifica­t, van despertar més expectació. 85.610 espectador­s van poblar les grades, gairebé deu mil persones més que la temporada passada per veure el Getafe. Això sense comptar-hi la canalla, perquè els menors de set anys no paguen entrada.

En Robert caminava orgullós de la mà del seu avi Esteve perquè anava a veure els seus ídols. L’Arnau anava a collibè del seu pare cap al seient. A en Josep Maria li costava avançar. “Sempre dèiem de venir tots, i era el dia”, admet el pare envoltat dels seus tres fills. La gran, la Blanca, és tota una experta. El Jan i la Clara s’ho miraven tot amb els ulls oberts. La Laia i la Xènia havien passat per la quilomètri­ca cua per pintar-se la cara. “Els encanta disfressar-se i posar-se la samarreta, però al partit no hi paren gaire atenció”, reco- neix el seu progenitor.

El Barça es va prestar a jugar a mig matí perquè aquest cap de setmana no hi havia futbol base pel Carnaval. També hi va haver disfresses al Camp Nou. Com el Quique, que va treure profit de la semblança de colors de l’Spiderman amb l’uniforme del Barça per convèncer la seva mare d’anar vestit d’home aranya. En canvi, el Xavi i la Maricel van haver de prohibir a l’Aran i al Nil que es posessin els pantalons curts. Però tots quatre duien la samarreta del Barça. “És molt maco veure el Camp Nou amb sol. Sembla un partit de Mundial”, assenyala la Maricel. Al Pau el va impression­ar “com n’és, de gran, el Camp Nou, i que petits que es ve-

nyosa, li van cridar l’atenció els càntics de la gent.

Era el dia de la canalla a l’Estadi, i Thiago Messi, Luca Villa, Valeria Iniesta i Milan Piqué van rebre les celebracio­ns dels seus pares futboliste­s. Festival de la infància a la ges- pa i a la grada. Tot i que alguns espectador­s no van veure els últims dos gols per sortir de pressa per arribar ràpid a dinar a casa. Hi ha coses que no canvien. A les dotze del migdia o a les deu del vespre. A la taula i al llit, al primer crit.

 ??  ??
 ?? DAVID AIROB ?? Més rècord. Messi, vigilat per Lopo, va marcar per tretzena jornada consecutiv­a
DAVID AIROB Més rècord. Messi, vigilat per Lopo, va marcar per tretzena jornada consecutiv­a
 ?? FACEBOOK ?? Milan debuta. El fill de Shakira i Piqué va anar per primera vegada al Camp Nou
FACEBOOK Milan debuta. El fill de Shakira i Piqué va anar per primera vegada al Camp Nou
 ?? CÉSAR RANGEL ?? Somni fet realitat. Un noi posa de manifest el seu desig de veure un partit a l’Estadi
CÉSAR RANGEL Somni fet realitat. Un noi posa de manifest el seu desig de veure un partit a l’Estadi

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain