La Vanguardia (Català)

Bona hora, mal dia

L’estrena del Barça en horari asiàtic coincideix amb la celebració de l’arribada del Cap d’Any Lunar xinès

- ISIDRE AMBRÓS Pequín. Correspons­al

Al Barça el calendari xinès li va jugar una mala passada, ahir. Es va estrenar jugant al migdia i va golejar, però a la Xina molts seguidors se’l van perdre, perquè estaven amb la família celebrant l’arribada del Cap d’Any Lunar. Just ahir, més de 2.000 milions de persones a Àsia celebraven el primer dia de l’Any de la serp, i molt pocs estaven per seguir un partit de futbol, encara que juguessin les seves estrelles preferides. Al continent asiàtic les tradicions són les tradicions.

A la majoria de pubs de la capital del gegant asiàtic que congreguen els aficionats al futbol l’ambient era pansit, pràcticame­nt de- sert. Bona part de la clientela occidental ha aprofitat la setmana de vacances, que va començar dissabte passat, per sortir del país a buscar temperatur­es més altes i menys contaminac­ió.

Molts aficionats xinesos han seguit la mateixa opció, i d’altres s’han traslladat a altres ciutats per reunir-se amb la família i celebrar el Cap d’Any.

Amb aquest panorama, seguir el partit dels blaugrana ahir va ser qüestió de fidelitat. Com altres vegades que es retransmet el Barça per la televisió xinesa, el Casal Català de Pequín va llançar una convocatòr­ia per seguir-lo. La resposta dels aficionats va ser digna. Cal ressaltar, en aquest sentit, que el Casal, amb les seves convocatò- ries per seguir el Barça, s’ha convertit en un dels principals motors generadors de culers a la capital xinesa. I és que el club català cada vegada té més seguidors a la Xina i a Àsia. “A mi m’encanta com juga el Barça, si la lliga espanyola continua jugant a aquesta hora vindré més sovint a veure els partits”, deia William mentre seguia el Barcelona-Ge- tafe en un pub de Pequín.

No era un comentari sobrer. La qüestió dels horaris del futbol europeu és un dels principals problemes amb què es troben els clubs a l’hora de millorar la popularita­t a Àsia, una regió on el futbol genera cada vegada més beneficis.

En aquest sentit, el Barça és un dels clubs que més beneficis pot treure, a Àsia, de jugar al migdia (set hores més en aquest continent). És un dels equips més coneguts del món i té un gruix de seguidors que va en augment. Un factor vital a nivell publicitar­i i de marca per a les arques del club barcelonis­ta, tot i que per fer-ho bé abans caldrà afinar més i coordinar el futbol amb les tradicions asiàtiques més arrelades.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain