La Vanguardia (Català)

“Una cervesa i demà a treballar”

El tècnic espanyolis­ta defuig l’eufòria i es felicita pel paper de Víctor Álvarez

- R. ÁLVAREZ Bilbao

L’Espanyol mai no havia guanyat per més de dos gols a San Mamés i només n’havia fet quatre el... 1941! Però ni això no va ser motiu perquè Javier Aguirre volgués fer repicar campanes i celebrar una victòria sonada. “Sí, està bé, hem guanyat i s’ha de celebrar, els jugadors estan contents. Podran fer una cervesa a l’hora de sopar, però demà a treballar”, va ser la resposta d’Aguirre al clima d’eufòria en què s’ha instal·lat l’espanyolis­me després dels últims resultats i la golejada d’ahir. “Com diuen aquí, hasta el rabo todo es toro. Jo no sé de cap equip que amb 28 punts s’hagi quedat a Pri- mera. Ens toca continuar treballant com fins ara”, va considerar.

El tècnic, però, sí que va reconèixer el bon nivell competitiu del seu equip. Això, més que el joc que va desplegar, és el que li va acabar donant la victòria. “L’equip està agafant consistènc­ia, està fort anímicamen­t i l’han acompanyat els resultats –va reflexiona­r Aguirre–. El primer que li pots demanar a un profession­al és l’actitud, i d’actitud ha tingut. Els jugadors van lluitar fins al minut 92, perquè contra l’Athletic no pot baixar la guàrdia. Després hem tingut aquesta dosi de fortuna, perquè ells han tingut més ocasions al primer temps i han jugat més bé. Amb el marcador a favor sí que hem sabut gestionar bé l’avantatge. Al final

JOAN COLLET “Si m’arriben a dir que guanyaríem així no m’ho crec. És un partit que recordarem tota la vida”

els resultats depenen de moltes circumstàn­cies”.

Sincer i pragmàtic, Aguirre no va voler passar per alt el paper de Víctor Álvarez, que va sortir per donar dues assistènci­es de gol. No va amagar que la seva presència al camp ni estava assajada ni va respondre a cap altre factor que la casualitat. “Sabíem el perfil esquerrà i la qualitat que té, però no l’ha- víem preparat, ha estat un descobrime­nt bastant agradable –va admetre–. Aquesta vegada ha estat decisió meva, res a veure amb això de posar Stuani a la banda. Alfredo Tena volia posar-hi Christian Alfonso i jo li he dit que no, que en Víctor”.

“Aguirre em va demanar que ajudés Capdevila i estigués actiu en atac, però no m’esperava que sortís tan bé –va afegir poc després el jugador–. És molt difícil entrar a l’equip, i he d’aprofitar aquests moments al màxim”.

“Si m’arriben a dir que guanyaríem així no m’ho crec. És un partit que recordarem tota la vida”, va concloure, satisfet, el president, Joan Collet.

 ??  ??
 ?? ALFREDO ALDAI / EFE ?? El segon. Víctor Sánchez va ser l’autor del segon gol de l’Espanyol a San Mamés
ALFREDO ALDAI / EFE El segon. Víctor Sánchez va ser l’autor del segon gol de l’Espanyol a San Mamés

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain