La Vanguardia (Català)

Foment demana un esforç ètic als empresaris

Gay nega que el procés sobiranist­a provoqui deslocalit­zacions

- BARCELONA Agències

El president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, va reclamar ahir als empresaris catalans “un esforç d’autocrític­a i ètica interna” per evitar la seva relació amb els casos de corrupció política. En una entrevista al canal de televisió 3/24, Gay de Montellà va indicar que “si hi ha algú que se n’aprofita, també hi ha algú que l’ajuda a aprofitars­e’n”, mentre va negar que els últims casos de presumpta corrupció puguin tenir un efecte negatiu immediat en la imatge econòmica d’Espanya. En paral·lel, Gay de Montellà va defensar la necessitat de millorar el finançamen­t dels partits, ja que va considerar que l’actual sistema “no és realista, i les finances dels partits han de tenir absoluta claredat”.

D’altra banda, ara que fa un any que es va aprovar la reforma laboral, el president de la patronal catalana Foment va defensar la seva utilitat, i va afirmar que, sense aquesta reforma, “el món de la relació laboral seria més tens”. Així mateix, Gay de Montellà va assenyalar que l’assignatur­a pendent de la nostra societat és la incorporac­ió dels joves a les empreses, ja que “no pot ser que una persona trigui tant temps a arribar al món laboral”.

En relació amb la qüestió catalana, Gay de Montellà va reconèixer que els empresaris “no són ningú” per dir-li al president de la Generalita­t, Artur Mas, el camí que ha de prendre. “El que diem és que en aquest camí nosaltres serem més útils, aprofitabl­es, tindrem més capacitat de generar i de sortir abans de la crisi” si s’aposta per negociar amb el Govern central un nou finançamen­t. Joaquim Gay de Montellà va negar que el procés sobiranist­a pugui provocar la deslocalit­zació d’empreses, i ha posat com a exemple la planta de Nissan a Barcelona.

Gay considera que sense la reforma laboral “el món de la relació laboral seria més tens”

Sobre l’acte que Foment del Treball celebrarà el proper dijous dia 14, sota el títol “Anem per feina”, per reivindica­r el paper de les empreses en el context actual i demanar diàleg, Gay ha negat haver rebut pressions polítiques. No obstant això, va reconèixer que és un moment “de gran inquietud social i política”, per la qual cosa ha justificat que altres entitats com Pimec o la Cambra de Barcelona se n’hagin desmarcat pel temor de la polititzac­ió de l’acte.

 ?? MANÉ ESPINOSA / ARXIU ?? Joaquim Gay de Montellà
MANÉ ESPINOSA / ARXIU Joaquim Gay de Montellà

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain