La Vanguardia (Català)

Mínima recuperaci­ó del clima industrial

- BARCELONA Redacció

L’any 2013 comença amb una mínima recuperaci­ó de la confiança dels empresaris industrial­s catalans al gener respecte del desembre, segons les dades fetes públiques aquesta setmana en el “Clima industrial a Catalunya”, de la Generalita­t. Tanmateix, malgrat la lleugera millora, l’indicador de clima industrial (ICI) continua presentant valors negatius i se situa encara 11,6 punts per sota de la mitjana a llarg termini, que actua com a tendència.

Amb tot –i afortunada­ment–, ja van quedant molt enrere els 35 punts per sota de la mitjana que presentava l’indicador l’any 2009. Potser l’aspecte més positiu que presenta l’indicador actualment és que els empresaris són “optimistes” –sempre en nivells relatius al clima global– respecte de les comandes esperades de l’estranger per als propers mesos, ja que l’indicador està 9 punts per sobre del que registrava fa un any.

I especialme­nt “optimistes” són els empresaris de béns d’inversió, el nivell de confiança del qual supera en 30 punts el del gener passat, quan, tot sigui dit, estava en mínims. El nivell d’utilitzaci­ó de la capacitat productiva, que és una bona referència de la situació, es preveu que descendeix­i el primer trimestre al 70%, per sota de l’anterior i del primer de l’any passat.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain