La Vanguardia (Català)

Polítics merescuts

-

Com a professora funcionàri­a, ja he patit algunes de les mesures preses pel Govern: menys sou, més hores de classe, més alumnes per aula i, a més a més, fa un temps que ni cobro les pagues extres. Com la immensa majoria de gent, estic molt decebuda amb els nostres polítics, molta xerrameca però no saben treure’ns de la crisi. Malgrat tot, el que m’irrita més és que sí que saben embutxacar-se els diners de tots, ja que poc a poc ens anem assabentan­t que polítics de gairebé tots els partits han exercit la corrupció

Això m’ha fet reflexiona­r, i he arribat a la trista conclusió que, som un país picardiós per naturalesa, és a dir, que sempre intentem treure’n benefici amb enganys. Cadascú ho fa segons les seves possibilit­ats, perquè qui no ha intentat amagar algun bé per no haver de pagar en fer la declaració de la renda? Quan algú compra un pis, qui no el declarava per menys diners que els que realment pagava per ell?

I, per citar algun exemple a una escala ínfima, qui no ha agafat un bolígraf, fulls o utilitza el telèfon de l’empresa per fer trucades personals? No vull excusar els polítics, però aquesta carta té per missió fer pensar als qui no ho som que també ens convé ferho si volem ser una mica més europeus. Qui no hagi estat alguna vegada corrupte, que llanci la primera pedra.

MARTA GIL BORRÀS

Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain