La Vanguardia (Català)

Prou atur juvenil

-

Ara el Govern diu que vol reduir l’atur juvenil, doncs ho tenen molt senzill, que posin en marxa la jubilació als 60 anys. Prenguem el cas dels professio- nals d’infermeria, que per llei ens han allargat la vida laboral fins als 67 anys i amb l’agreujant que se’ns demana més de 45 anys cotitzant i treballant.

Els infermers posem per davant de tot la qualitat assistenci­al, encara que haguem de fer un sobreesfor­ç físic, psíquic molt important. Tot plegat es tradueix en un ràpid envellimen­t del col·lectiu profession­al. Els profession­als assumim aquests efectes negatius sobre la nostra salut, que, arribats a certa edat, fan molt difícil exercir la professió. Per això, exigim un sistema especial de jubilació en condicions econòmique­s adequades.

El personal envellit ocupa uns llocs de treball que haurien d’assumir les noves promocions. Uns joves que es veuen obligats a emigrar perquè no poden guanyar-se la vida dins del sistema sanitari.

Instaurant la jubilació a partir dels 60 anys per a aquelles persones que ja no puguin exercir, no perdríem profession­als i reduiríem l’atur.

DAVID OLIVER

Girona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain