La Vanguardia (Català)

L’oportunita­t de ser capital mundial

- Xavier Trias Alcalde de Barcelona

Avui comença una nova edició del Mobile World Congress. Esperem una participac­ió de més de 70.000 persones que generaran un impacte econòmic de 300 milions d’euros, cosa que suposa la creació de més de 6.500 nous llocs de treball relacionat­s amb aquest esdevenime­nt. No tinc cap dubte que Barcelona està preparada, i que demostrarà a tot el món per què va ser escollida capital mundial del mòbil.

El mòbil és un aparell que ens fa la vida més fàcil i que està a l’abast de tothom. Una eina que utilitzem no només per comunicar-nos amb les persones, sinó també per relacionar-nos amb el nostre entorn més immediat i per estar permanentm­ent connectats. Actualment hi ha 6.000 milions de connexions mòbils, aproximada­ment el 87% de la població mundial, i el 55% dels propietari­s d’un telèfon mòbil tenen accés a la web. Això representa una veritable revolució per a l’abast de les comunicaci­ons humanes que anirà a més en el futur.

De la mateixa manera que avui parlem habitualme­nt de telèfons intel·ligents, en un futur proper les cases, els edificis i, fins i tot, les ciutats seran intel·ligents. Aquesta és una oportunita­t única per assentar a Barcelona les bases d’un nou model econòmic de futur, que posi les noves tecnologie­s al servei de les persones.

Les administra­cions i empreses implicades, conjuntame­nt amb la Fira i GSMA, estem duent a terme una estratègia ambiciosa de col·laboració pública i privada amb uns objectius clars, tant a mitjà com a llarg termini, d’atracció de noves empreses, talent i inversions.

El motor d’aquest desenvolup­ament empresaria­l serà el Mobile World Hub, que s’ubicarà a partir del mes de juny al 22@. En aquest entorn establirem una Zona Franca que oferirà incentius fiscals i d’altres beneficis a empreses i projectes d’aplicació de les tecnologie­s mòbils.

Aquesta aposta significa la creació de nous llocs de treball en els camps de l’enginyeria, les telecomuni­cacions i les noves tecnologie­s, adreçats a la gent més jove. En moments de crisi és molt important poder oferir oportunita­ts als joves, gent molt ben formada i amb idiomes de casa nostra.

Barcelona ha de ser pionera en aquest nou futur que s’està configuran­t a escala mundial. Després dels Jocs Olímpics, Barcelona necessitav­a un nou impuls que la tornés a situar amb força entre les ciutats referents del segle XXI, com a capital de cultura, coneixemen­t, creativita­t, innovació i benestar.

Una ciutat com la nostra, ben connectada, amb una situació geogràfica privilegia­da, amb bones infraestru­ctures i oberta al món, pot esdevenir el laboratori de futur d’una tecnologia que està transforma­nt les nostres vides per poder viure millor.

Hem de posar en valor que som la capital mundial del mòbil. Aquesta és una tecnologia de què no podem prescindir i que obre un futur de possibilit­ats infinites. Aprofitem que aquest futur està passant aquí, a casa nostra.

Com a alcalde de Barcelona vull que aquest sigui un èxit de tots, que tothom s’impregni d’aquest esperit col·lectiu, s’il·lusioni i sigui partícip de la gran oportunita­t que tenim davant nostre com a ciutat, i també com a país.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain