La Vanguardia (Català)

‘Crepuscle’, apallissad­a als premis Razzie

-

La popular pel·lícula sobre vampirs La saga Crepuscle: albada part

2 va rebre contundent­s crítiques dissabte passat en els premis Razzie, on va guanyar set guardons en el concurs anual de les pitjors pel·lícules i actuacions de l’any. L’actriu principal, Kristen Stewart; el coprotagon­ista, Taylor Lautner; i el director, Bill Condon, van ser premiats amb les estatuetes Golden Raspberry pels seus papers en l’última entrega de la reeixida franquícia cinematogr­àfica. Mentre que Robert Pattinson, l’altre actor protagonis­ta, es va escapar per poc de les males crítiques per la seva inexpressi­va actuació.

Malgrat la mala reputació que els esmentats premis li han atorgat, el cert és que la pel·lícula ha recaptat la impression­ant xifra de 829 milions de dòlars (uns 629 milions d’euros) a la taquilla mundial. Però els fets són que el repartimen­t sencer de La saga Cre

puscle es va emportar un Razzie a la pitjor pel·lícula.

Aquests premis, creats el 1980 com un antídot a la glamurosa temporada de premis a Hollywood, també van selecciona­r la cantant Rihanna com la pitjor actriu de repartimen­t pel seu debut cinematogr­àfic al paper de marinera a la pel·lícula de ciència-ficció del 2012 Battleship.

L’actor còmic dels Estats Units Adam Sandler, un blanc freqüent dels Razzie, va ser premiat amb la no prestigios­a estatueta a pitjor actor i pitjor guió per la comèdia Ese es mi

hijo sobre un pare que es reuneix amb el seu fill abandonat durant molt de temps. L’any passat, Sandler va acaparar deu premis Razzie per la seva comèdia Jack y su gemela, en la qual va interpreta­r tant el paper masculí com el femení.

Anteriorme­nt, el rècord negatiu estava en possessió del film Sé qui em va matar, protagonit­zat per Lindsay Lohan, amb vuit estatuetes.

Els guanyadors rarament acudeixen a la satírica cerimònia dels premis Razzie, que se celebra la nit prèvia als Oscar, i així ha estat aquest any. Si bé l’anterior es va traslladar la data al dia dels innocents als Es-

Els anti-Oscar coronen Kristen Stewart, Rihanna, Adam Sandler i Taylor Lautner

tats Units (1 d’abril). La gala de dissabte va transcórre­r en un hotel de Hollywood, proper al Dolby Theatre, l’escenari que aquesta nit ha acollit la 85a edició dels Oscar.

Els nominats i els guanyadors dels Razzies van ser escollits per més de 650 membres de les Fundacions Golden Raspberry i 70.000 vots recollits a la pàgina web sobre crítiques cinematogr­àfiques Rotten Tomatoes.

 ?? ANDREW COOPER / AP ?? Una escena de La saga Crepuscle: albada part 2
ANDREW COOPER / AP Una escena de La saga Crepuscle: albada part 2
 ?? FRANK MASI / AP ?? Rihanna a Battleship
FRANK MASI / AP Rihanna a Battleship

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain