La Vanguardia (Català)

Hora de rematar

El Barça afronta demà la primera ‘final’ de l’any davant d’un Madrid que es juga el tot o res a Espanya

- DAGOBERTO ESCORCIA Barcelona

La primera final del 2013 arriba demà al Camp Nou. Barça i Madrid es tornen a veure les cares en la tornada de les semifinals de la Copa del Rei. La derrota o l’empat a zero –després de l’empat a un del Santiago Bernabeu– deixaria fora els blancs que, d’aquesta manera, ja no tindrien res per què lluitar en el futbol espanyol ja que tenen poques opcions a la Lliga, on estan a 16 punts del Barcelona. Per al Reial Madrid de Mourinho i Florentino Pérez és el tot o res.

Amb aquest Madrid al caire de l’abisme, el Barça té a les mans un desafiamen­t únic. Rematar el Madrid a finals de febrer en les dues competicio­ns més importants del futbol espanyol és un somni per a molts culers. Tenir l’oportunita­t de donar-li l’última empenta a l’adversari més fort per deixar-lo fora de combat no passa cada dia. No només és un repte, també pot suposar un gust. Però en el futbol quan juguen dos grans, com són Barça i Madrid, no funcionen els pronòstics. Són oberts. I com deia l’entranyabl­e Dani Sánchez Llibre: “En el futbol el que avui és blanc demà és negre”. I el partit, que es presenta com una delícia per als blaugrana, és de doble tall. I tallen igual, i fan sang. Per als madridiste­s també seria un plaer eliminar el Barça. I vindran amb aquest objectiu.

No serà fàcil per a cap dels dos. Són els millors equips espanyols, amb armes diferents, però capacitade­s per guanyar reptes. Són dos atacs verinosos, però mentre el Madrid cuida més la seva esquena, la del Barça últimament sembla descuidada.

És l’hora de la rematada, i el primer dimarts en què aquest Barcelona es juga un dels tres títols pels quals lluita. I serà necessari el suport del públic, que es dóna per descomptat. Però serà més important l’encert de l’equip i la concentrac­ió dels jugadors. Els dubtes que han sorgit sobre aquest Barça començaran a desaparèix­er amb un triomf contra l’equip blanc. Però si hi ha una eliminació s’ampliaran les crítiques i les sospites, i el crèdit que s’han guanyat aquests homes començarà a trontollar. El Barça necessita el millor Víctor Valdés i una defensa sòlida i contundent. Un Xavi, un Iniesta, un Cesc i un Sergio Busquets més compromeso­s. I un Messi inspirat. I l’efectivita­t d’homes com Villa, Tello o Pedro. És la primera final.

 ?? ÀLEX GARCIA ?? David Villa, 12 gols aquesta temporada, 7 dels quals a la Lliga, pot ser l’esperó per eliminar el Madrid de la Copa del Rei
ÀLEX GARCIA David Villa, 12 gols aquesta temporada, 7 dels quals a la Lliga, pot ser l’esperó per eliminar el Madrid de la Copa del Rei

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain