La Vanguardia (Català)

Un talismà a la recambra

El Barça s’ha imposat en els dotze partits de Lliga en què ha intervingu­t Tello

- ANTONI LÓPEZ Barcelona

Dissabte no va sortir per agafar minuts en un partit decidit. Dissabte Cristian Tello va sorgir amb la missió d’electritza­r un matx que havia perdut les constants vitals i estimular la remuntada blaugrana. Jordi Roura li va exposar la consigna habitual: sigues tu mateix, obre el camp, intenta el desbordame­nt, juga-te-la tant en la passada enrere com en el xut a porteria. Extrem incisiu i atrevit d’estil clàssic, Tello va disparar en la primera oportunita­t i en la seva següent aparició va proporcion­ar l’assistènci­a per al gol de Messi amb què el Barça va culminar la remuntada. Amb onze minuts de Tello, el conjunt blaugrana va capgirar el marcador. Seria temerari concloure que tot respon a la casualitat, tenint en compte que el Barça s’ha imposat en els dotze partits de Lliga en què ha intervingu­t l’atacant va

llesà, que acredi- ta en el torneig quatre gols i tres assistènci­es, dues de les quals amb Messi com a destinatar­i. “Havíem d’anar a buscar el partit i la veritat és que ha sortit tot molt bé”, va celebrar el davanter, que Jordi Roura va qualificar de jugador únic en la faceta de l’un contra un.

El Barça té un talismà de 21 anys a la banqueta, una garantia impagable en un moment en què amb prou feines queden davanters exempts de retrets. Davallades de forma, lesions, deserts golejadors, inadaptaci­ons... Però aquí tenim Tello, somiant, diu, a poder jugar demà contra el Reial Madrid, sentint-se cada dia més al nivell de les estrelles: “M’hi trobo a prop perquè durant la setmana tant jo com els meus companys que potser no participem tant, treballem per esperar oportunita­ts. Però igualment em sento un jugador molt important”.

El seu futbol mai no ha estat discret. Quan tenia 10 anys va captar des de Sabadell l’atenció dels observador­s blaugrana i va ingressar en les categories inferiors per una mensualita­t de 3.000 pessetes (uns 18 euros), que es va triplicar al cap de dos anys. A partir de la pròxima temporada serà jugador del primer equip de ple dret, en virtut del contracte fins al 2016 que va firmar el desembre, que comprèn una clàusula de rescissió de 10 milions. Un import mòdic, tenint en compte la progressió de Tello, per la seva naturalesa, per la seva

capacitat per

REVULSIU Veloç i desequilib­rant, el vallesà es revela com a alternativ­a al joc previsible i monòton

animar partits i abanderar l’alternativ­a al joc previsible i monòton. “Sóc conscient del meu rol a l’equip. Si entro en la segona part he d’aprofitar al màxim els minuts”, va afirmar diplomàtic­ament. El cos tècnic administra la posada en escena del factor T. Així, Cristian Tello només ha completat un partit de Lliga, el de la primera jornada contra la Reial Societat, i ha estat titular en tres més, en els camps de l’Osasuna, Getafe i Deportivo. La resta, vuit suplències. Tot plegat, victòries blaugrana.

El talismà perd poder en la Supercopa (va jugar en la derrota del Bernabeu), la Copa (quatre victòries i un empat, a Màlaga) i en la Champions (triomfs contra l’Spartak i el Celtic i empat davant el Benfica). Total, 21 aparicions.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain