La Vanguardia (Català)

“Ens ha faltat paciència”

Aguirre lamenta que l’equip no trobés porteria després d’acorralar el rival

- RAMÓN ÁLVAREZ Madrid

Va faltar el gol –o els gols– i la paciència per trobar-los. Javier Aguirre va veure com ahir al vespre se li escapava d’entre les mans una ocasió d’or per tornar a sumar i donar la campanada al Calderón després d’haver-ho fet al Bernabeu. El seu equip va ser amo del partit i va tancar l’Atlètic a la seva àrea tot el segon temps, quan jugava amb un més, però va ser incapaç de trobar porteria. “Amb superiorit­at numèrica no hem tingut la paciència necessària –va explicar el tècnic espanyolis­ta–. A més, el camp estava una mica descompost i no es podien lligar més de dues o tres passades. No és un pretext: ells han estat ben organitzat­s i a la contra han demostrat que poden ser letals”.

A la recerca de l’empat, Aguirre va buscar alternativ­es en atac, però va reconèixer que el seu equip es va trobar dos murs que no va saber com flanquejar. “És difícil fotre mà a l’Atlètic, siguin deu o onze. Aquí només han encaixat sis gols –va recordar–. No hem atacat bé, no hem tingut el nostre dia amb la pilota, ens ha faltat paciència i ens hem posat a mirar el rellotge i a pujar alegrement a l’atac. Haurem de reflexiona­r i entrenar més aquesta mena de situacions. Sabíem que el partit es decidiria per detalls i així ha estat”.

Les targetes, va reconèixer el tècnic, també van pesar massa. “Estàvem tan condiciona­ts amb les targetes que en qualsevol jugada en defensa li podíem donar arguments a l’àrbitre per expulsar-nos un jugador. Això ens ha limitat a ser més contundent quan es jugava en camp obert”, va explicar.

Malgrat la derrota, Aguirre va assegurar que l’equip continua alt de moral i ferm en l’objectiu: els 42 punts en què es fixa la salvació. “L’equip està fort. Avui volíem guanyar i competir, però no ha pogut ser –va considerar–.

JAVIER AGUIRRE “Hem mirat molt el rellotge i hem atacat alegrement; haurem d’entrenar això” JOAN COLLET “Ens ha faltat sort, punteria, una mica de tot; la sensació és que els has deixat escapar”

Han guanyat els equips de sota i tenim tres punts menys de coixí, així que haurem de sumar-los la jornada que ve”.

“Ens ha faltat sort, punteria, una mica de tot –va dir el president, Joan Collet, en deixar l’estadi–. Perdre contra l’Atlètic no és cap drama ni un desastre, però te’n vas amb la sensació que els has deixat escapar. És una llàstima que contra deu no hàgim pogut puntuar, tot i que tampoc cal estirar-se els cabells”.

“Crèiem que si no encaixàvem gols podíem treure alguna cosa positiva –va comentar Víctor Sánchez–. El fet és que hem perdut una oportunita­t. Hem perdut dos partits amb Aguirre, però al camp del primer i al del segon, amb la diferència que avui sí que hem competit”.

“L’Atlètic no ha arribat gairebé a porteria –va analitzar Sergio García, que es va sumar a la decepció per l’ocasió perduda–. És una llàstima que hàgim caigut com ho hem fet, perquè hem estat dins la baralla i hem dominat el partit tota la segona part. Cal aprendre dels errors”.

 ?? DANI DUCH ?? Els jugadors de l’Espanyol s’embranquen en una batussa amb els futboliste­s de l’Atlètic
DANI DUCH Els jugadors de l’Espanyol s’embranquen en una batussa amb els futboliste­s de l’Atlètic

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain