La Vanguardia (Català)

El Barça ja en té tretze

Els blaugrana imposen a Múrcia la seva defensa i el domini del rebot

-

Bona defensa, domini del rebot (28 a 39) i prudència en els triples (6/12), tot això sumat a una incontesta­ble superiorit­at física, van ser les claus de la clara victòria del Barcelona Regal a Múrcia, on aquesta vegada no va trobar a faltar Navarro, reservat una vegada més, per aconseguir el que és ja el seu tretzè triomf consecutiu entre Lliga Endesa, Eurolliga i Copa del Rei. Tomic va ser el millor, amb 19 punts (8/11 de dos), 12 rebots i 25 de valoració. D’altra banda, el duel català de Manresa es va decidir en l’últim quart a favor del Fiatc Joventut, amb un parcial de 0-17.

Els murcians, que havien aconseguit tres victòries seguides a la Lliga Endesa, van mantenir les il·lusions fins a la meitat del segon quart, després de frenar amb dos triples una primera estirada visitant: del 14-21 al 20-21. Però el 27-26 seria el seu últim avantat- ge, perquè llavors va aparèixer la millor versió barcelonis­ta, plasmada en un parcial de 2-16 i amb Oleson (5/6 de dos, 2/3 triples i 21 de valoració) com a protagonis­ta. El 32-42 del descans deixava les coses clares.

Certament, hi ha molta diferència entre un equip i l’altre. I es va fer evident quan el Barcelona Regal va augmentar la tensió defensiva quan la diferència en el marcador es va tornar a estrènyer: del 43-46, després d’una tècnica a Xavi Pascual, al 45-60, amb un parcial de 0-10 per tancar el tercer quart, que ja no tindria resposta. L’últim període sobrava i la diferència va arribar a 22 punts (54-76, 38m), reduïda al final pels tirs lliures d’Antelo (8/8).

A Manresa, els locals es van sobreposar durant molt de temps a les baixes de Javi Rodríguez i Ramsdell –totes dues per a tota la temporada– gràcies a l’excepciona­l recital que va oferir DeVries. Per desgràcia per al seu equip, només en els tres primers quarts, en què va acumular 34 punts, amb 4/4 de dos, 7/10 triples i 5/6 tirs lliures. En l’últim va fallar els seus quatre llançament­s, tots des dels 6,75 m, i el seu equip es va quedar orfe.

Els manresans havien marcat 31 punts en el primer quart i gua-

REMUNTADA VERD-I-NEGRA El Fiatc Joventut venç a Manresa gràcies a un parcial de 0-17 en l’últim quart

nyaven per 35-21 als 11m 12s, el seu avantatge més gran. En el descans, 51-48, ja amb 24 punts de DeVries. Òbviament, la defensa verd-i-negra era un desastre.

L’intercanvi de cistelles del tercer període no va posar en dubte la millor arrencada local (del 60-50 al 77-67), però la situació va canviar radicalmen­t en l’últim. Després del 80-67 a 8m 30s del final, el Manresa va trigar 5m 40s a anotar i va encaixar un parcial de 0-17 decisiu, amb un triple d’Oliver per a l’empat a 80 i quatre tirs lliures de Gaffney que van donar a la Penya els seus primers avantatges després del 0-2: 80-84. Ells van ser els artífexs de la recuperaci­ó. Amb 88-90, a falta de 3s, el nord-americà va capturar un rebot ofensiu i va transforma­r els dos tirs lliures.