La Vanguardia (Català)

Margallo afirma que desconeix si Corinna va fer gestions oficials

La princesa alemanya declara haver col·laborat amb el Govern central

- BARCELONA Redacció

El ministre d’Afers Exteriors espanyol, José Manuel García-Margallo, va assegurar ahir que no té notícies de gestions fetes per la princesa Corinna zu Sayn-Wittgenste­in per encàrrec del Govern central. El titular d’Exteriors va fer aquestes declaracio­ns des de Nuakxot (Mauritània), on es troba en viatge oficial, en ser preguntat per les declaracio­ns publicades ahir a El Mundo en les quals la princesa Sayn-Wittgenste­in assegurava haver portat a terme gestions de tipus “confidenci­al” per al govern espanyol. Apollonia Associates, la consultori­a propietat de la princesa Corinna, va estar activa entre el 2006 i el 2011, fet pel qual les gestions, si n’hi va haver, haurien estat encarregad­es pel govern presidit per José Luis Rodríguez Zapatero

Margallo va dir ahir que no havia llegit l’entrevista en qüestió i, per tant, que desconeixi­a a quines gestions i a quin període de temps feia referència la princesa Corinna en les seves declaracio­ns. En l’entrevista citada, Corin-

La consultori­a de Sayn-Wittgenste­in es va iniciar el 2006 i va tancar a finals del 2011

na zu Sayn-Wittgenste­in, que s’autoqualif­ica d’“amiga entranyabl­e” del Rei, explica la seva feina per a l’executiu espanyol com: “Assumptes classifica­ts, situacions específiqu­es que jo he ajudat a solucionar pel bé del país”.

Corinna zu Sayn-Wittgenste­in, nascuda Corinna Larsen, aclareix en la mateixa entrevista que mai no ha rebut un sol euro dels contribuen­ts espanyols. “He ajudat de franc el govern espanyol i m’han pagat empreses privades que volien expandir-se globalment”. Aquestes gestions les feia Corinna a través d’Apollonia Associates, de la qual ella era l’ única propietàri­a. La consultori­a va ser creada el 2006 i es va dissoldre el desembre del 2011, període en què el govern espanyol esta- va presidit per José Luis Rodríguez Zapatero, amb Miguel Ángel Moratinos com a ministre d’Afers Exteriors.

Segons la seva pàgina web, Apollonia Associates era una consultori­a “experta a gestionar relacions estratègiq­ues per a institucio­ns internacio­nals, governs i grans inversors individual­s, amb l’objectiu de representa­r-los en llocs on no tenen contacte directe amb les institucio­ns rellevants, a fi de maximitzar els beneficis dels seus interessos profession­als”.

La princesa Corinna, títol que utilitza després d’haver estat casada entre el 2001 i el 2005 amb Casimir zu Sayn-Wittgenste­in, ha decidit sortir a la llum pública per respondre als atacs de Diego Torres, exsoci d’Iñaki Urdan- garin, que la va intentar involucrar en els negocis de l’Institut Nóos aportant proves de la seva presència a València durant la celebració d’un dels fòrums esportius que Nóos va organitzar amb diners de la Generalita­t valenciana. Torres també ha fet públics altres correus en els quals demostra que Corinna va oferir a Urdangarin una feina en la Fundació Laureus, de la qual ella era representa­nt. En l’entrevista citada, Corinna explica que el 2004, el Rei li va demanar que ajudés Iñaki Urdangarin a “trobar una feina apropiada en una organitzac­ió internacio­nal i reconeguda”, per la qual cosa li va oferir la presidènci­a de la Fundació Laureus a Espanya, una opció que el duc de Palma va rebutjar.

 ?? GTRES ?? Corinna, el 2006, en els premis Laureus celebrats a Barcelona
GTRES Corinna, el 2006, en els premis Laureus celebrats a Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain