La Vanguardia (Català)

Sánchez-Camacho es presenta com a acusació particular contra Método 3

Navarro desvincula l’assessora jurídica del PSC de l’agència de detectius

- IÑAKI ELLAKURÍA / ENRIQUE FIGUEREDO / SANTIAGO TARÍN Barcelona

Alicia Sánchez-Camacho ha decidit passar a l’ofensiva en el cas d’espionatge polític. La presidenta del PP català, que va ser gravada al 2010 per l’agència Método 3 durant un dinar a La Camarga amb l’exnòvia de Jordi Pujol Ferrusola, va anunciar ahir que es presentarà com a acusació particular en el procedimen­t judicial obert. I va llançar una advertènci­a a “altres partits” i alguns mitjans de comunicaci­ó: “Aquest és un cas d’espionatge que tindrà moltes derivades polítiques, són altres els que han d’estar molt nerviosos, jo no”.

Amb to irat i sense amagar la seva “indignació”, Sánchez-Camacho va avisar que la investigac­ió sobre la trama d’espionatge a polítics, famosos, jutges i empresaris pot acabar passant factura als que “van encarregar l’enregistra­ment de la trobada i als que posteriorm­ent s’han encarregat de la seva distribuci­ó als mitjans de comunicaci­ó”. En aquest sentit, va llançar un nou missatge a CiU. “Potser la guerra bruta estigui a despatxos molt més propers al de Mas”, va afirmar.

Sánchez-Camacho, que ja va presentar demanda civil en defensa del seu honor després que transcendí­s que havia estat espiada, pretén entrar a fons en el procés penal. Vol, d’una banda, que s’esbrini quins van ser els que van encarregar aquest enregistra­ment al restaurant La Camarga el juliol del 2010, però també “quins han estat els responsabl­es de posar-la en circulació i si s’ha comerciat amb ella entre partits polítics i mitjans de comunicaci­ó”, van explicar fonts populars.

La trama d’espionatge també va ser tractada en l’executiva del PSC. El diputat Jordi Terrades va defensar que ell mai no ha contractat Método 3 i va deixar en- treveure que el correu electrònic en el qual sol·licita que s’investigui Felip Puig i Pere Macias l’hi va remetre a l’assessoria jurídica del PSC i no a l’agència. Precisamen­t el vincle d’Anna Villena, assessora jurídica del PSC, amb la seva germana Elisenda Villena, cap d’operacions de Método 3, va ser un dels elements tractats ahir. Pere Navarro va afirmar en roda de premsa que ell havia parlat amb Anna Villena i que aquesta es desmarcava de forma taxativa de qualsevol pràctica d’espionatge.

En l’executiva del PSC també va prendre la paraula sobre aquesta qüestió Jordi Martí, que va assenyalar la importànci­a de diferencia­r entre les possibles conseqüènc­ies legals de la trama d’espionatge i les ètiques, ja que va considerar aquest tipus de

La presidenta del PP adverteix Mas que la “guerra bruta potser estigui a prop” del seu despatx

pràctica incompatib­le amb la política.

Al marge de la polèmica política, prosseguei­x la investigac­ió policial. Fonts del cas han explicat que l’anàlisi del material intervingu­t a Método 3 es limita, de moment, a aquell que els investigad­ors es van emportar físicament dels immobles en els quals van irrompre amb ordres judicials. Entre ells, es troben les carpetes en els enunciats de les quals apareixen els noms de José Zaragoza, del PSC, i de Xavier Martorell, de CDC. La seu de Método 3 a Barcelona està considerad­a el magatzem principal d’informació. El jutjat, en observar que s’havien omplert “deu furgonetes de documentac­ió”, va optar per deixar allà mateix la majoria de material sensible, a disposició dels investigad­ors que analitzara­n el material en la mateixa agència.

Especialis­tes en informàtic­a forense estan ultimant la seva clonació sota supervisió policial per poder analitzar amb llibertat tot el material requisat. Es tracta de fer còpies exactes dels discos durs intervingu­ts i dur a terme els rastrejos.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain