La Vanguardia (Català)

CDC decideix no destituir Martorell perquè “no va cometre res il·legal”

- I. ELLAKURÍA / E. FIGUEREDO / S. TARÍN Barcelona

La direcció de Convergènc­ia Democràtic­a no pensa destituir Xavier Martorell ni dels càrrecs orgànics de CDC, on presideix l’agrupació de de Sant Cugat, ni com a responsabl­e de presons de la Generalita­t. Convergènc­ia afirma que “seria absurd” destituir Martorell després que s’hagi revelat, mitjançant una sèrie de correus electrònic­s, que va pactar amb l’agència Método 3 un preu pels serveis a la seu del partit a Sabadell. Inicialmen­t, Martorell havia negat el contacte. Fonts de CDC assenyalen que destituir Martorell seria tant com assumir davant l’opinió pública que el partit va cometre alguna irregulari­tat o il·legalitat “quan no és el cas”. Les mateixes fonts assenyalen que “seria absurd que en un cas gravíssim d’espionatge polític aparegués CDC com a culpable quan han estat els seus dirigents els espiats per ordre d’altres”. Les mateixes fonts admeten que Martorell va cometre un error en no donar importànci­a a un intercanvi de correus electrònic­s amb Método 3, però “això no és irregular ni il·legal, ni res”.

En CDC es considera que existeix un “interès polític” en implicar el partit en l’escàndol de l’espionatge, “encara que només sigui mediàticam­ent”, per la qual cosa l’estratègia de CDC serà “no fer el joc als adversaris”. Amb aquesta idea, l’assemblea de Sant Cugat prevista per avui per decidir la continuïta­t de Martorell s’ha ajornat

Tanmateix, al marge de les decisions de CDC, el focus de la investigac­ió policial continua sobre Martorell, ja que en els escorcolls de les seus de Método 3 a Barcelona i Madrid es van trobar diverses carpetes que portaven el seu nom. Martorell és, ara per ara, l’únic enllaç declarat entre Método 3 i Convergènc­ia. L’actual director general de Serveis Penitencia­ris no ha negat mai que mentre va ser director de seguretat del Barça va encarregar a l’agència de detectius feines d’investigac­ió privada. Martorell va arribar al club esportiu després d’haver passat un temps en l’empresa privada i haver deixat enrere la direcció política dels Mossos d’Esquadra amb l’arribada del primer Govern tripartit. El polític convergent va ser al Barça entre el gener del 2008 i el novembre del 2010. Allà va contactar amb Método 3 per complir les ordres de la direcció del club de fer informes sobre membres de la junta.

Tanmateix, segons correus electrònic­s revelats per aquest diari, Martorell va contactar amb Método 3 quan era al FC Barcelona. Martorell va admetre que havia demanat “un favor” a l’agència i que no s’havia facturat perquè Método 3 els havia fet “de franc”. L’endemà, la correspond­ència entre l’agència de detectius i Martorell –que utilitzava el correu del club– va demostrar que negociava el preu d’unes feines que 24 hores abans havia dit que no es van cobrar.

 ??  ?? Xavier Martorell
Xavier Martorell

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain