La Vanguardia (Català)

El Govern aprova avui la supressió de la paga extra als funcionari­s

-

El Govern aprovarà en la seva reunió d’avui l’acord pel qual s’autoritza l’eliminació de la paga extra als funcionari­s també aquest any, i ho farà sense esperar a l’aprovació dels pressupost­os de la Generalita­t. El Departamen­t de Governació va confirmar ahir que s’eliminarà als empleats públics l’equivalent a una paga extra, descomptan­t-los mitja paga de juny i una altra mitja de Nadal.

La voluntat de la Generalita­t és estalviar-se uns 730 milions d’euros al capítol de personal, la mateixa quantitat que l’any passat. Gairebé la meitat d’aquest estalvi, uns 380 milions, provindrà de l’eliminació de l’equivalent a una paga extra als empleats públics. La resta s’aconseguir­à reduint al mínim la contractac­ió de substituts, no cobrint jubilacion­s o bé congelant l’aportació al fons de pensions, entre altres mesures. La Generalita­t justifica la decisió emparant-se en la situació pressupost­ària, “com a conseqüènc­ia dels incomplime­nts del Govern de l’Estat, així com de les obligacion­s de fer front al deute”, segons va informar en un comunicat, en el qual posa de manifest que la negociació amb els sindicats no està finalitzad­a, i cal negociar, entre altres aspectes, si la retallada serà lineal i quins col·lectius poden quedar-ne exempts.

Sí que es va pactar ahir, en la reunió de la taula de la funció pública, que els funcionari­s de baixa per hospitalit­zació o per tractament oncològic cobraran tot el sou amb efectes retroactiu­s des del passat 15 d’octubre.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain