La Vanguardia (Català)

Qui respecta el sistema alimentari?

Oxfam suspèn les principals indústries del sector de l’alimentaci­ó

- ROSA M. BOSCH

“El sistema alimentari no funciona correctame­nt: 1.400 milions de persones tenen sobrepès i 900 milions passen gana. La terra i l’aigua són cada vegada més escasses i la volatilita­t dels preus dels aliments va en augment...”. Aquesta és una de les conclusion­s de Tras la marca, l’informe que Oxfam llança avui i que analitza el funcioname­nt de les deu principals empreses del sector de l’alimentaci­ó (Coca-Cola, Danone, Nestlé, Associated British Foods, General Mills, Kellogg’s, Mars, Mondelez, PepsiCo i Unilever) en els àmbits del medi ambien i de la justícia social. Tras la

marca ha posat en marxa un web a internet (Oxfam.org/behindtheb­rands) en què puntua aquestes firmes sobre la transparèn­cia, la política hidràulica i contra el canvi climàtic, el respecte a les condicions laborals dels petits agricultor­s i de la dona, i l’acaparamen­t de terres. Nestlé ocupa la primera posició amb un aprovat justet; la resta suspèn.

Oxfam es planteja una campa- nya de dos anys durant els quals espera que aquestes firmes millorin les seves pràctiques atenent a les demandes d’un consumidor cada vegada més exigent. Aquesta oenagé convida el ciutadà a participar en la iniciativa informant-se sobre el funcioname­nt del sistema alimentari i exigint a les empreses que millorin les condicions dels petits agricultor­s –molts dels quals viuen en la pobresa– que els subministr­en les matèries primeres.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain