La Vanguardia (Català)

Una postal diferent

- Luis Benvenuty

El Mobile, com els fills, per créixer ha de desempalle­gar-se de les abraçades sobreprote­ctores i abandonar els recintes de Fira de Barcelona a Montjuïc per instal·lar-se als salons de l’Hospitalet, als espais de perifèria de gran ciutat en permanent estat de construcci­ó.

Sí, van reconèixer ahir els congressis­tes mentre feien cua i esperaven taxis, el nou emplaçamen­t és més asèptic, però també és més racional, més eficient, més pràctic... “Per dins i per fora –va dir un executiu de l’Índia–. La mudança era imprescind­ible perquè el congrés pogués continuar creixent. La primera impressió és que és un lloc més accessible. Sí, l’any passat també vaig estar al Mobile. La plaça Espanya és més maca, més europea, però no venim a fer turisme. Perdó, ja ve el taxi...”.

Fira Europa flueix com un aeroport d’última generació. Racional, eficient, pràctic. És que una manifestac­ió convocada davant les instal·lacions de Gran Via per cridar l’atenció dels mitjans de tot el planeta no llueix de la mateixa manera. Les postals no són iguals. Al final, els fills també deixen aquests apartament­s tan bohemis i s’instal·len en comunitats de veïns amb tota mena de serveis. Aquí, a la perifèria en permanent construcci­ó, res no enlluerna. Però resultarà més just.

Els restaurant­s de plaça Espanya recordaven ahir com fa un any el lloc bullia, ple

de congressis­tes. Llavors eren el punt neuràlgic no oficial d’aquesta fira. Tot i així, malgrat els records nostàlgics, els hotels dels voltants, com els de la majoria de l’àrea metropolit­ana, són plens. “Confiem que els congressis­tes vindran a la nit”.

El trasllat del Mobile dispersa encara més els congressis­tes per l’urbs. Ara s’escampen. La veritat és que ahir s’havia d’arribar a l’estació de Fira Europa per sentir la presència massiva d’executius de les telecomuni­cacions a la ciutat. Durant el dia es pot pujar pel Paral·lel i no es veuen aquells grupets de badocs amb les identifica­cions penjant del coll. Però amb la dispersió de congressis­tes també arriba més lluny la riquesa que deixen. Un dels encants de Barcelona és que està envoltada de mar i muntanyes, i aquestes fronteres l’obliguen a reorganitz­ar-se tota l’estona, a barrejar usos i gent. Aquesta és una ciutat compacta, concentrad­a. Madrid s’expandeix per l’altiplà i firma esdevenime­nts més propers a Ciudad Real que a la Puerta del Sol. Si més no aquí la distància entre la perifèria en permanent construcci­ó i el cor de la ciutat és de només tres parades de Ferrocarri­ls.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain