La Vanguardia (Català)

Clooney torna el 2014

Els films favorits per integrar les candidatur­es de l’any que ve

- JORDI PICATOSTE Barcelona. Servei especial

Com cada any La Vanguardia apunta alguns títols per competir el 2014. L’any passat vam esmentar Lincoln, La vida de Pi o Los miserables, entre d’altres.

Ambiciós Clooney. George Clooney busca l’Oscar amb

Monuments men, sobre la recuperaci­ó d’obres d’art robades pels nazis. El repartimen­t: Clooney, Daniel Craig, Matt Damon, Cate Blanchett.

La sorpresa de l’any? Després de Shame, el britànic Steve McQueen aspira a la consagraci­ó amb 12 years a slave, sobre el segrest real d’un home negre lliure (Chiwetel Ejiofor) i la seva venda com a esclau. Brad Pitt, productor de la cinta, interpreta el seu advocat.

Canvi de registre. Bennett Miller ( Capote, Moneyball) firma el drama Foxcatcher, basat en l’assassinat real d’un campió olímpic (Mark Ruffalo) per part d’un milionari esquizofrè­nic (Carell).

La carta Payne. Alexander Payne (dos Oscar) torna amb un guió aliè, Nebraska, filmat en blanc i negre i on Bruce Dern és un ancià alcohòlic de viatge per carretera amb el seu fill (Will Forte).

Jove talent. Un altre director-guionista, Jason Reitman ( Juno, Up in the air) estrenarà La---

bor day, en la qual Kate Winslet encarna una mare soltera que, amb el seu fill, passarà un cap de setmana amb un pres fugitiu (Josh Brolin).

Aposta segura? El director veterà més destacat que estrenarà obra possibleme­nt serà Martin Scorsese: The wolf of Wall Street, thriller financer amb Leonardo DiCaprio. Cinema en francès. Després de The artist i Amor, vénen Malavita, de Luc Besson (De Niro i Michelle Pfeiffer) i The young and prodigious Spivet, de Jean-Pierre Jeunet.

Streep busca el quart. Meryl Streep podria endur-se el quart Oscar: és Violet Weston en l’adaptació d’Agost dirigida per John Wells. Va ser l’últim paper d’Anna Lizaran al TNC. Amb Julia Roberts i Juliette Lewis.

Hanks per partida doble. Tom Hanks podria obtenir el tercer Oscar. Com a protagonis­ta de

Captain Phillips, de Paul Greengrass, a la pell del capità d’una embarcació segrestada per pirates somalis; o com a secundari de Saving Mr. Banks, de John Lee Hancock, sobre la trobada entre l’autora de

Mary Poppins (Emma Thompson) i Walt Disney (Hanks).

La clau Sundance. Before midnight, de Richard Linklater, va enlluernar al festival de Sundance. D’altra banda, Fruitvale, de Ryan Coogler, la pel·lícula guanyadora, serà distribuïd­a per Weinstein, especialis­ta a guanyar Oscar.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain